Toerclub Stompwijk

Op Koningsdag verzamelden de A-groepen bij de sporthal om het jaarlijkse rondje Haarlemmermeer te rijden. Onder goede omstandigheden vertrokken 29 fietsers in 3 groepen voor deze traditionele rit. Eén man van de A3 was daar niet bij. Hij trof zijn fiets met een lekke band in de schuur. Toen hij dat gerepareerd had was iedereen natuurlijk al lang vertrokken. Hij is toen maar zelf naar Cruquius gereden en was er zelfs nog eerder dan zijn groep. Een kwestie van slim je route kiezen. Met een zwakke zuidenwind was het heerlijk rijden langs de ringvaart en de 10 man van de A1 was dan ook al snel bij het theehuis. Vorig jaar werden we nog teleurgesteld omdat het oranjegebak al op was bij aankomst, dus daar hadden we nu wat op verzonnen. 2 Dagen van tevoren gewoon even bellen of ze 20 oranje (tom)poezen extra willen bestellen. Dat was prima en na binnenkomst werden we dus al snel voorzien van de heerlijke (maar prijzige) lekkernij. Op de terugweg was de zuidenwind iets toegenomen, maar door regelmatig kop overnemen en zelfs een stuk ronddraaien in een langgerekte waaier verdeelden we het kopwerk. Na zo’n 110km waren we weer terug in Stompwijk en hadden de calorieën er weer afgefietst.

Arno van Rijn

Op zondag stond er weer voor alle groepen een rit op het programma. De laatste zondagsrit als training voor de Elfdorpentocht, dus ondanks de matige weersvoorspellingen was het opvallend druk bij de start. Na een warm welkom voor de (late) captain vertrok de A1 met 10 man voor de route via Wassenaar en Meijendel naar de duinen. Op de voet gevolgd door de A2 en A3 die dezelfde weg kozen. Met het grijze weer deze ochtend is het in de duinen vrij rustig en dus nog wel te doen met een groep. We hielden het droog tot de koffiestop in de Zilk en daar werden we snel geholpen. De B had pech met een lekke band en wegomleidingen en met de naderende regen in het achterhoofd zijn zij in Noordwijkerhout opgestoken. Op de terugweg ging het inderdaad al snel regenen, dus reden we met niet al veel omwegen naar Stompwijk terug.

Arno van Rijn

De C1.

Brr, wat koud, maar 11°C! Maar ja, er wordt op ons gewacht op de parkeerplaats, dus goed aangekleed en regenjasjes mee, want we houden het niet droog zegt buienradar! Wat een mensen staan er toch nog, zo`n kleine 70! Het was een rommelige start doordat de captain van de A1 er nog niet was en de andere groepen dus maar vertrokken. Wij waren met zijn 15en, op 3 na compleet! Onze rit gaat naar Waddinxveen. Via Zoetermeer, de Bent en langs de HSL naar de Hoogeveenseweg en Boskoop. Daarna langs het water naar de hefbrug van Waddinxveen. Door werkzaamheden een omweg gemaakt langs Reeuwijk-dorp en kom je onverwachts op leuke weggetjes. De eerste spetters vallen inmiddels. Ook bij de Hefbrug worden de fietsers om de werkzaamheden heen geleid. Bij Hotel “de Unie” is het aangenaam warm en schuiven we aan bij de grote tafel. Fried zit ook net aan de koffie met zijn 6en. Alle nieuwtjes worden doorgenomen en ook wat we volgende week gaan doen met de 11– Dorpentocht. Inmiddels zien we dat de regen gestaag neer valt en vinden we het niet erg dat de koffie wat langer duurt. Dan toch maar naar de fietsen toe en met flitsende regenjackjes, fluor-groen en konings-oranje gaan we op huis aan. Door de meewind lijkt het minder koud. Naar Boskoop en even een ommetje naar het fietspad door het Bentwoud. Bij het Geertje gaan wij onze kant op en klokken thuis om 12.30 uur met ±50 km. op de teller.

Annie van Rijn

De C2 vertrok met zes fietsers naar Waddinxveen.  Via het Noord AA, Bentwoud en ’s-Gravenwildertpad reden wij via de Zesde Dwarstocht richting het industriegebied Coenecoop, waar we tegen vele opbrekingen “botsten”. Uiteindelijk kwamen wij zo goed als droog  met 23 km bij Hotel De Unie aan. We hebben gezellig koffie gedronken en weer even bijgepraat. De meesten van ons deden hun regenjasje aan voor de terug route, want dat was nodig. Terug fietsten wij langs de Gouwe naar Boskoop en door de polder richting Hazerswoude Dorp. Hier bloeiden vele mooie rododendrons. Een prachtig gezicht. Toen door de Bent naar Gelderswoude en via de Bovenmeer naar huis. Het  was heerlijk fietsen met de wind in de rug, maar toch wel koud. Thuis werd er even na 12.00 uur precies 45 km geklokt. Aanstaande zondag 6 mei  is de Elfdorpentocht. De C2 heeft afgesproken rond 08.15 uur te verzamelen, in te schrijven voor de 75 km naar Nieuwveen en om 08.30 uur willen we dan starten. Iedereen is natuurlijk vrij om deze dag in te vullen. We duimen voor mooi weer! Het verslag is namens Fried.

Groetjes, Lia de Jong-Zwetsloot

Zondag verzamelt een groep van de C1 om 8.15 in de Bles en om 8.30 uur vertrekken zij voor de (nieuwe) recreatieve route van 75 km. Ook vertrekt er een groepje om 9.30 voor de 45 km. Om 9 uur kan er eerst nog koffie gedronken worden.