15 Jaar Stichting Amigos

Zondagmiddag 13 mei is er om 16.00 uur een jubileumconcert met traditionele Boliviaanse muziek ter gelegenheid van het 15 jarig bestaan van Stichting Amigos. Dit wordt gehouden in Het Dorpshuis, Zustersdijk 18 te Stompwijk. Dat willen wij graag met onze vrijwilligers, donateurs, amigos en belangstellenden vieren. Het is voor ons onmogelijk om een ieder persoonlijk uit te nodigen. Dus als u weleens geholpen heeft met de kaartavond, de Sint en Piet actie, het doneren van de statiegeld bonnen in de COOP, het inleveren van 2e hands crea-kaarten of baby truitjes heeft gebreid enz., dan bent u van harte welkom. Echter iedereen is welkom, want misschien bent u wel een muziekliefhebber? Wij zouden het fijn vinden als u vóór 16.30 uur aanwezig kunt zijn, zodat Los Masis al voor een volle zaal kan gaan spelen. De toegang is vrij!

De muziekgroep “Los Masis” zijn 3 maanden op tournee in Duitsland en maken voor dit jubileum ’n uitzondering door een uitstapje naar Stompwijk te maken. Los Masis is net als Stichting Amigos maatschappelijk betrokken. De groep is onderdeel van Centro Cultural Los Masis in Sucre (Bolivia), een cultureel centrum waar dagelijks 100 kinderen naast muzieklessen ook huiswerkbegeleiding en psychologische begeleiding krijgen. Veel kinderen komen van arme migrantenfamilies uit de bergdorpjes. Zij moeten vaak een dagdeel werken om hun familie te helpen. Dit culturele centrum is voor hun heel belangrijk, omdat ze hier weer even kind kunnen zijn. Natuurlijk draagt Stichting Amigos dit project een warm hart toe om de muziekactiviteiten in Sucre voort te zetten.

Bij alle concerten, kerkvieringen en muziekworkshops zamelt Los Masis geld in voor de muziekschool in de Boliviaanse hoofdstad Sucre. Het mooiste cadeau is behalve uw aanwezigheid ook een vrijwillige bijdrage voor deze muziekschool.

Met een hapje, een drankje en nog meer Zuid-Amerikaanse verrassingen kijken wij uit naar een onvergetelijke middag, die mede mogelijk gemaakt worden met een bijdrage van het Van Ravesteyn Fonds en Vlietwensen.

Tevens wordt op zondagochtend 13 mei om 11.00 uur de Eucharistieviering in de H. Laurentiuskerk te Stompwijk begeleid door de muziekgroep “Los Masis” met liederen in de inheemse taal Quechua. Wij zijn blij en dankbaar, dat ons deze gelegenheid geboden wordt en ontmoeten u graag in de kerk en/of in Het Dorpshuis. U komt toch ook!

Stichting Amigos, Lia de Jong-Zwetsloot