Stompwijkse Popquiz: Het verslag

Afgelopen zaterdag om half 9 zaten er 8 teams startklaar in café de Gouden Leeuw om mee te doen aan de Stompwijkse Popquiz Voorjaarseditie 2018. Wat de deelnemers vooraf niet wisten was dat alle nummers in deze popquiz afgelopen jaar in de Top2000 stonden. In de eerste ronde gingen we op steden trip over de hele wereld met nummers als “Belfast Child” (Simple Minds), “Liefs uit Londen” (Bløf) en “Kingston Town” (UB40), daarna op stedentrip door de USA met nummers als “Dust in the wind” (Kansas), “LA Woman” ( The Doors) en “If you leave me now” (Chicago) en we eindigden met de Boys & Girls van de popmuziek met onder andere “Boys don’t cry” (The Cure), “West End girls” (Pet Shop Boys) en “It’s raining men” (The Weather Girls). Na de eerste ronde ging team Neill, de Kluizenaar, de Indiaan en het Ontzettende Varken aan de leiding met 57 van de in deze ronde te halen 62 punten, gevolgd door De Beestenpolitie (54 punten) en We love PeeWee (48 punten). De 2e ronde bestond uit Hardlopers Zijn Doodlopers (de snelle ronde) waarin in iets meer dan 2 minuten fragmenten van 10 nummers voorbij kwamen, waaronder “Going tot he run” (Golden Earring), “Walk this way” (RUN DMC) en “Fox on the run” (The Sweet). Hierna was het tijd voor de hersenbrekers in Cryptohits met bijvoorbeeld “Tijdens het dansen draaide de koningin zonder problemen om” (ABBA met Dancing Queen) en “Van dit kansspel kan een heel continent rijk worden” (Toto met Africa). De 2e ronde werd afgesloten met Pop Uit Je Moerstaal waarin onder andere de teksten van “Brabant” van Guus Meeuwis, “Het regent zonnestralen” van Acda & de Munnik en “Papa” van Stef Bos door google translate waren gehaald. Na deze ronde had De Beestenpolitie de leiding overgenomen met 113 punten voor Neill, de Kluizenaar, de Indiaan en het Ontzettende Varken (111 punten) en We Love PeeWee (107 punten). In deze ronde misten De Beestenpolitie en We Love PeeWee slechts 1 punt van alle te behalen 60 punten.

De beslissing moest dus overduidelijk vallen in de laatste ronde, die dus heel spannend beloofde te worden. In deze ronde ging het van de soms geniale covers in de Kofferbak met onder andere “Thunderstruck” (AC/DC), “In the end” (Linkin Park) en “Killing in the name of” (Rage Against The Machine), via Rickrolled waarin clips van onder meer “Purple Rain” (Prince), “Single lady’s” (Beyoncé) en “The Final Countdown” (Europe) langskwamen naar het slotstuk 2in1 waarin deze keer telkens 2 nummers van dezelfde band of met dezelfde titel (en tekst) door elkaar gemixt waren.

Dit leverde uiteindelijk de volgende eindstand op: 8e The Sunny Rivers met 130 punten, 7e De Rembrandts met 131 punten, 6e De Elpees met 134 punten, 5e De Beesten met 158 punten, 4e De Godinnen met 163 punten en op de 3e plek We Love PeeWee met 180 punten. Tussen de winnaar en de nummer 2 zat uiteindelijk (ook na hertelling van de formulieren) slechts 1 punt verschil (189 tegen 188 punten) en daarmee bleek Neill, de Kluizenaar, de Indiaan en het Ontzettende Varken de winst net voor de neus van De Beestenpolitie weg te kapen.

Komend najaar, eind oktober of begin november, zal de volgende popquiz zijn. Meer nieuws over de Stompwijkse Popquiz kun je vinden op www.facebook.com/stompwijksepopquiz