Koningsdag komt eraan

Aan het einde van deze week is het koningsdag. U bent vanaf 10 uur welkom in De Bles voor een lekker bakkie koffie en een gebakje. Vanaf 10 uur gaan de deelnemertjes van de kindervrijmark ook aan de slag om hun ‘standje’ in te richten. Kinderen die ingeschreven hebben (er is nog plaats. Wilt uw kind nog meedoen? stuur even een e-mail naar koningsdag@debleshoreca.nl) krijgen een standje ter grote van twee brasserietafels om hun verkoopwaar uit te stallen.

Vanaf 11 uur start de vrijmarkt en kunt u de verschillende verkooptafels bezoeken en de kinderen helpen on hun spaarpot te vullen. Een gezellig muziekje op de achtergrond en hopelijk veel animo. De Brasserie versieren we met een lange slinger die door de kleinste dorpsgenoten gemaakt is. Met de Maerten van der Veldeschool is afgesproken dat de kinderen een vlaggetje voor deze slinger maken op school. Maar ook alle kinderen die iets willen maken en niet op de Stompwijkse school zitten of het liever thuis doen, zijn van harte welkom een kunstwerk te maken en donderdag voor 19:00 uur in te leveren bij De Bles. Het mag geheel naar eigen inzicht. groot, klein, kleurplaat, tekening, knutselwerk…. Alles kan en mag. Voorzie het vlaggetje wel van je naam want de mooiste vlaggetjes worden beloond met een prijs. Er bestaat een kans dat de burgemeester een bezoek aan Stompwijk brengt vrijdag en wij zullen hem vragen zijn favoriete vlaggetje te kiezen. Hetzelfde vragen wij aan het bestuur van Stichting Oranjefeesten Stompwijk.

Bingo

Om 12, 13 en 14 uur organiseren we een kinderbingo. Een ronde waaraan alle aanwezigen mee kunnen doen en uiteraard zijn er ook hierbij prijzen te winnen.

Wandel-foto-puzzel-tocht

De gehele dag kunt u één van onze speurtochten ophalen en deze met uw gezinnetje wandelen. Wij geven u de instructies hoe te lopen en u krijgt vele foto’s mee. De vraag is om alle foto’s op de juiste volgorde van de route te leggen. Onder alle goede inzendingen verloten wij prijzen. Beide routes duren ca. 1 uur inclusief al het puzzel- en zoekwerk. Beide tochten zijn ca. 1,8 km en goed te doen met zowel oudere als jongere kinderen.

Mario Kart afvalrace

Vanaf 14.30 uur kunnen liefhebbers deelnemen aan een Mario Kart spel. Een computer game waarbij steeds 4 kinderen het tegen elkaar opnemen in twee leeftijdscategorieën (tot 9 jaar en van 9 t/m 12 jaar). De winnaar van de 4 plaatst zich voor een volgende ronde en uiteindelijk is er een finale waarin de winnaars bekend worden. Inschrijven kan de gehele dag.

Borrel en diner

De gehele dag kunt u voor consumpties terecht in de bar (’t Voorhuis) en vanaf 16.00 uur start daar de koningsborrel. Dan zijn de kinderactiviteiten afgelopen en vanaf die tijd bent u van harte welkom om een hapje te blijven eten. Speciaal voor koningsdag hebben wij een speciale koningsmenukaart voor alle burgers van Nederland. En die bestaat dan ook uit maar liefst 5 verschillende hamburgers, pasta en een pita met kip en wimpie saus. Een kleine kaart met lekkere gerechten voor niet teveel geld. Tegen die tijd ruimen we de Brasserie weer op en dan kunt u lekker aan tafel eten of gewoon in de bar. Met elkaar beleven we zo een gezellig koningsdag.

Zowel de medewerkers van De Bles als de vele vrijwilligers die ons komen helpen, hopen u massaal te mogen begroeten aankomende vrijdag.

Team De Bles