Een verslag over Adriaan

Vandaag, samen met Riet naar het Westeinde ziekenhuis in Den Haag geweest, op bezoek bij broer Adriaan. Alles bij elkaar en achteraf beschouwd, een hele happening!

Adriaan zat op het moment van binnenkomst op het rand van het bed een appeltje te schillen. Toen wij na bijna anderhalf uur weggingen, was het appeltje nog niet helemaal op. In tussentijd heeft hij ‘zijn verhaal’ kunnen doen en daar heeft hij gretig gebruik van gemaakt. Hij vertelde zijn relaas zeer gedetailleerd, tussenkomst van Riet of mij werd niet of nauwelijks geaccepteerd.

Met Adriaan in gedachten, zoals hij is en kan zijn, vonden wij hem helder.

Een pijngrimas hebben wij hem niet zien doen, terwijl hij toch anderhalf uur in dezelfde houding op het rand van het bed zat! Ook het schillen van het appeltje ging hem bijzonder goed af. Wanneer je ons nu vraagt hoe is het met hem?

Even los van eventuele gebroken ribben en schaafwonden, denken wij dat de problemen die hij had vóór de val van de trap, hem erger hinderen dan de gevolgen van ná de val. Over de problemen die hij had en vermoedelijk nog heeft, hebben wij geen oordeel.

Adriaan had ook nog nieuws!

Vandaag, maandag, is hij door zijn dochter Jolanda opgehaald en naar het Alrijne Leiden gebracht. Postadres: Algemene Revalidatie Alrijne. Kamer 63 2e etage, postbus 9650, 2300 RD Leiden. Het bevindt zich op Houtlaan 55 (navigatieadres Dieperpoellaan 5) Leiden. Dit is nabij het Diaconessenziekenhuis. Bezoek is van 14.30-17.30 en van 18.30-20.30 uur

In het ARU, gaan ze samen met Adriaan werken aan een algeheel herstel.

Al moeten hij én wij, in rekenschouw nemen dat hij komende maand juli 80 jaar wordt. Met andere woorden: Hij is niet nieuw meer!

Riet en André Hilgersom