Toerclub Stompwijk

De A en B gingen deze keer naar Hekendorp. De A1 was dit keer maar met een klein clubje. De meesten van onze groep hadden op zaterdag al de Amstel Gold Race gereden en sloegen nu een dagje over. Met z’n 5en vertrokken we via de Bovenmeer en konden bij het Noord-Aa zo instromen bij de A2 die van links kwamen. We dachten een stukje met ze mee te liften, maar dat was maar van korte duur. Al 200 meter verder werd van achter uit de groep geroepen dat er lek was bij de A1. Het wisselen van de band ging snel, maar bij het oppompen hadden wij onze eigen CO2 problematiek. Het pompje met patronen werkte niet zo goed, dus moest er een andere komen. Uiteindelijk lukte het pas met de 3e en waren er al patronen verspeeld. De route werd vervolgd via Alphen en Bodegraven en na ruim 40km waren we in Hekendorp, waar de A2 ons op het terras zat op te wachten, net als een groep uit Zoeterwoude. Binnen zat de B waar wij ook een plekje vonden. De bediening had het er maar druk mee en liep de benen uit het lijf om iedereen te voorzien. Voor de terugweg maakten we nog een ommetje via Stolwijk en Moordrecht en in strak tempo volgden we het wiel van Mark naar huis. Na zo’n 90km waren we weer terug.

Arno van Rijn

De C1

Als ik het goed gezien heb waren er ook gisteren weer veel (60) fietsliefhebbers. De zon liet nog even op zich wachten, dat was jammer. Bij het tunneltje onder de N206 schrokken we van een loshangende kabel van het lichtnet! Dat vonden we een gevaarlijke situatie, dus werd 112 maar gebeld en die zouden er iemand op af sturen. Onze koffietent stond vandaag in Wateringen. Met ons groepje van 12 reden we richting de Kniplaan, maar nu de Stompwijkseweg klaar is pakken we die voor het eerst in jaren weer mee in onze route! Het rijdt inderdaad weer fantastisch. Daar werd Aad telefonisch op de hoogte gebracht dat het probleem met de loshangende kabel weer verholpen was. Onze route ging verder naar Leidschenveen, over de brug over de A4 en langs de Vliet naar Delft. Aad en Jan kozen een andere weg en wij volgden hun door een vernieuwd stukje Delft en komen ook uit bij de nieuwbouwwijk bij `t Haantje. Daarna een voor ons bekende weg en staan we om 10.15u bij De Bonte Haas. Daar werd ons verzocht om buiten plaats te nemen. Zo`n grote groep konden ze binnen niet meer kwijt! Allemaal in het hoekje gekropen en dat ging wel, maar de jasjes bleven nog aan. Het was soms een beetje fris, maar gelukkig kwam de zon er soms door. Ons al bijna zorgen makend kwam ook de C2 veel later aangefietst met zijn 6en. Ze hadden een lekke band gehad en al een ommetje gemaakt. Ze zagen er verhit uit, dus het tempo was vast wat opgeschroefd! Bij het verlaten van het restaurant was er volgens de bediening nog niet afgerekend, Corry liep even mee om het tegendeel te bewijzen en wees hun op het schoteltje met geld, wat de serveerster door de drukte nog niet in de computer vermeld had! Ook weer opgelost! Terug ging het door Den Hoorn naar Delft, alweer heel veel nieuwe huizen te bewonderen. Jan wist goed de weg en loodste ons langs Delft naar Pijnacker en Nootdorp en kwamen uit bij de Dobbeplas, een heel mooi stukje. Niet alleen maar nieuwbouwwijken, maar ook de natuur volgen we. Broedende zwanen en hier en daar jonge ganzen. Bij Intratuin haken Jan en Peter af en de rest in Stompwijk, waar we ruim 50 km. klokken, om 12.45 uur zijn wij ook thuis, na een heerlijke rit.

Annie van Rijn

De C2 vertrok met 6 fietsers en het was heel goed fietsweer. Het eerste stuk was het zelfde als vorige week en in Pijnacker kreeg een van ons een lekke band. Gelukkig dichtbij “oud” Stompwijkers die daar wonen en dus even ’n grote fietspomp gehaald. De heer des huizes hielp zelf ook even mee. Na zo’n twintig minuten was het klusje geklaard. Toen fietsten we achter Delft langs, de zuidkant richting Schipluiden, Het Woud en toen Wateringen voor de koffiestop bij de Bonte Haas met 32 km op de teller. Hier was het erg druk met lopers en heel veel fietsers. Voordat wij met de terug reis begonnen was het al rond half twaalf. Dus zo kort en snel mogelijk naar huis. De terug route ging richting Rijswijk, het Haantje en daar zochten we de Vliet op. Alsmaar het water volgen en vóór de Hoornbrug de Vliet oversteken en alsmaar volgen tot aan Leidschendam. Via de nieuw bestrate en vorige week geopende Stompwijkseweg, die goed is opgeknapt en lekker fietste, het laatste stukje naar huis en daar werd 52 km afgeklokt.  Het verslag is namens Fried.

Groet, Lia de Jong-Zwetsloot

Aanstaande zondag gaat de clubrit voor alle groepen naar Lisse. Hopelijk kunnen we onderweg weer veel mooie bollenvelden bewonderen. We vertrekken weer om 9.00u vanaf het Klaverblad.