Kantinedienst

Niet zo lang geleden werd er tijdens de aerobic bij iemand een beroep gedaan om 1 x in de 4 weken een kantinedienst te draaien. Dat zette mij aan het denken en ik wilde het weleens proberen. Zo gezegd, zo gedaan en afgelopen zaterdag was het zover, mijn eerste kantinedienst.

Vroeg uit de zaterdagse veren, wat een bedrijvigheid was het daar. Boodschappen waren al gedaan door nog vroegere vogels. Verse broodjes, eieren, komkommer en tomaten, vleeswaren. Alles vers uit de super. Het grote veld is opgesplitst in kleinere velden. Nu weet ik waar de term spring-in-‘t-veld vandaan komt. Er zijn scheidsrechters, lijnrechters en begeleiders en dat allemaal om de jeugd lekker te kunnen laten voetballen en sporten. In de sporthal wordt gegymd en gejudood. De koffie geurt en de eitjes staan al te koken.

Een deel van de ouders schaart zich in de kantine met zicht op de zaal en wisselen de nieuwtjes uit en ander deel staat langs de lijn en neemt de koffie mee naar buiten. Lijsten liggen klaar met de teams die vandaag thuis spelen, muziekje op de achtergrond. Teams worden ontvangen en wegwijs gemaakt, wie in welke kleedkamer zit en ja daar zijn overal handjes voor nodig. Ik werd er een beetje door overdonderd, wat een hoop werk is dit eigenlijk.

Ieder maakt onderdeel uit van de schakel om het geheel draaiende te houden. Het is een goed geoliede machine die vereniging van ons. Als je ook een schakel wilt zijn en wat wil betekenen voor de club kijk dan eens op de site, kantinemedewerkers kunnen ze altijd gebruiken en volgens mij ook de maandagochtend schoonmaakclub. Ook daar gezelligheid en het motto vele handen maken licht werk. Dat laatste geldt voor elke organisatie, want ook de kerk heeft altijd werk.

Petra

PS nog wat info van de site van de gemeente, die dit financieel toejuicht.

Vrijwilligersvergoeding na pensioen

Heeft u de pensioengerechtigde leeftijd en doet u vrijwilligerswerk? Dan kunt u van de gemeente een vergoeding krijgen van maximaal € 150 per maand. Bel 14 070 voor meer informatie.

Voorwaarden

  • U doet minstens 4 uur per maand vrijwilligerswerk bij een erkende organisatie. Uw inkomen is niet hoger dan 110% van de bijstandsnorm.

Als u van de organisatie ook een vergoeding krijgt, trekt de gemeente dat bedrag af van de gemeentelijke vergoeding.