Bedankt!

In de afgelopen weken hebben de bezorgers de vrijwillige bijdrage voor het lopen van de Dorpsketting bij u opgehaald. Het was weer een mooi bedrag, € 3160,- Namens de bezorgers hartelijk dank hiervoor!

Zoals gebruikelijk werd het tellen van de vrijwillige bijdrage bij iemand thuis gedaan. Deze keer was dat bij Wilma van Es. Haar jonge hond was tijdens het tellen eigenlijk verdacht rustig. Hij lag onder de tafel met een envelop met inhoud en was deze heerlijk aan het wegkluiven. Gelukkig kon het biljet tijdig gered worden en na enig plakwerk kan deze weer gebruikt worden. En van het ene verhaal val je dan in het andere, dat te leuk is om niet te vermelden.

Het was ver in de vorige eeuw dat boeren hun vee handje klappend verkochten en dan liefst in contacten. Het was op zo’n ochtend dat een boer langs de Vliet net zo’n hulphond had als Wilma. Maar deze Fikkie, lag te kluiven op biljetten van duizend gulden! Ik ben er niet bij geweest, maar ik kan de paniek, zelfs jaren later nog, indenken. Het brave hondje werd meegenomen naar de, ik denk de veearts, want een dierenarts was voor watjes, les kleine huisdieren! Hier kreeg Fikkie een braakmiddel. Het braaksel werd opgevangen in een grote rode boeren zakdoek, de natte weke biljetten kwamen er in een balletje uit en werd op de kachel te drogen gelegd en daarna naar de bank gebracht. Daar vroeg men de stukjes zelf zoveel mogelijk aan elkaar te puzzelen. Het hele bedrag is vervolgens netjes vergoed.

Petra Oliehoek- van Es