Toerclub Stompwijk

Buienradar negerend toog ik op tweede paasdag naar de start. Het miezerde slechts en de hoop was er bij mij op gevestigd dat dit miezertje zou ophouden. Ik had ook gewoon zin om te fietsen, weer of geen weer. Gelukkig stonden er bij de start nog een paar mannen van de A1 te wachten die er ook min of meer zo over dachten, zodat we met 6 man vertrokken richting Haastrecht. Arno was er echter niet en ook Ronald, die bij afwezigheid van Arno meestal captain is, was niet aanwezig. Gelukkig wilde Richard Bennis ons wel naar Haastrecht leiden. Hij was daar de dag ervoor toch ook al heen gefietst zei hij, dus hij kende de weg nog. Het werd een memorabele rit. Het miezertje stopte niet, het was best koud, bij de koffiestop in Haastrecht lagen de plassen onder onze stoelen, de zoete appelpuntjes smaakten weer prima, maar het meest herinneringswaardige van deze rit zal toch wel het feit zijn dat Richard de gehele rit in een strak tempo op kop heeft gereden. In het begin vaak nog met iemand naast zich, maar al gauw in een slingertje met vijf mannen in zijn wiel. Niemand had zin/kon naast hem blijven rijden. Hij bleef maar gaan, zonder een krimp te geven, in die mooie stijl van hem, 80 kilometer lang. En ook de route die hij ons voorschotelde was erg leuk, dus Richard, dubbel bedankt namens de aanwezigen!

Patrick Delanghe

De C1- groep De Paasrit

De voor mij en Aad 1e clubrit zag er niet echt goed uit, een echt twijfelgeval! Buienradar gaf veel miezer/regen, ook de komende uren. Toch maar de knoop doorgehakt en we troffen er bij de sporthal nog 3 van onze groep en Fried. Die ging uiteindelijk weer naar huis. In totaal gingen er 25 ieder zijn, of haar, koffietent opzoeken. Wij reden een mooie route naar Wassenaar. Met Jan en Aad op kop ging het via de Horsten naar Meyendel en door de duinen. Ik had er nog best een beetje moeite mee en merkte dat de conditie nog ver te zoeken was! Gelukkig ging het laatste stukje lekker en kwam Paviljoen “de Klip” in zicht. Hier kwam de C1 voor het eerst. Het was maar goed dat we er niet met zijn allen waren, want de ruimte binnen viel ons een beetje tegen. De koffie was heerlijk en leuk om weer even bij te kletsen met elkaar. Voor de terugweg, nog steeds miezerig en tegenwind, richting het Valkenburgse meer, waar heel toevallig net een stoomtreintje aan kwam rijden. Dan blijf je toch even kijken. Langs de Korte Vliet naar Zoeterwoude en werden we rond 12.00 uur thuis gebracht door Jan, Peter en Trees. Met een goed gevoel dat we toch waren gaan fietsen stonden de eerste 40 kilometers er weer op.

Annie van Rijn

De omstandigheden op 8 april waren een stuk beter. We hadden op zaterdag al een eerste mooie lentedag gehad en ook voor zondag waren de voorspellingen prima. Dit was voor zo’n 73 fietsers het sein om bij de sporthal te verzamelen voor weer een mooie clubrit.

Voor de A-groepen stond Honselersdijk op het programma. Een rit naar het Westland dus, waar met een beetje puzzelen best wat leuks van de maken valt. Met Parijs-Roubaix in het achterhoofd begon 11 man van de A1 met een paar kilometer stuiteren over de Dr. v. Noortstraat. Sommigen waren bang dat we nu alle klinkerweggetje tussen Stompwijk en Honselersdijk gingen opzoeken, maar dat viel gelukkig mee. Het waren er nog geen handvol. Het vervolg over de Stompwijkseweg ligt er nu zelfs zo strak bij dat het wel bijna asfalt lijkt. Het is nog wel een stukje opgebroken, dus zijn we deze keer nog maar langs de Vogelplas gegaan. Na zo’n 45 km waren we bij de koffiestop in de Wollebrand, dat een aardige metamorfose heeft ondergaan. Een groot nieuw gebouw erbij voor de waterskiërs en ook van binnen was het restaurant helemaal verbouwd. Maar wij gingen bij de A2 op het terras zitten, net als even later de A3. Daar voelden we toch af en toe een paar regenspetters en ook op de terugweg bleef het niet helemaal droog. Verder richting huis werd het wel weer zonniger en zo kwamen we na zo’n 90km weer tevreden terug in Stompwijk.

Arno van Rijn

De C1-groep

Wat een fantastische dag om te fietsen! En wat een verschil met vorige week. Nu stond bijna de halve parkeerplaats vol met enthousiaste fietsers! Ook weer “nieuwe” gezichten bij onze groep. Pia was weer present na een off-jaar, Corry, helemaal bruin na een zon-vakantie en ook Jolanda, na een afwezigheid van ruim 1,5 jaar, wilde weer gezellig met ons mee. Met nog 9 dames en heren kon het gebeuren dat we met zijn 12en naar Het Delftse Hout gingen. Via de Zoetermeerse polders naar het Westerpark en wisten de captains ons daar doorheen te maneuvreren naar de brug over de A12. Door het Balijbos, langs de Dobbeplas en gezien de kilometers een extra rondje via Pijnacker. Dan ruiken we de koffie die heel vlot voor ons neergezet wordt bij restaurant Het Rieten Dak. De C2 zaten er ook net. Ook het 2e kopje koffie stond er in no-time en als we dan de prijs vragen, horen we dat wij het vandaag allemaal voor €2,- per kopje krijgen. Wat een service! Als we net willen vertrekken horen we een hoop kabaal net buiten het terrein, wat bleek, 2 honden waren in gevecht en de eigenaressen konden ze niet uit elkaar krijgen. Een omstander lukte het wel. Een van de dames had een grote wond aan haar vinger en bloedde flink. Aad heeft haar toen gekalmeerd en eerste hulp verleend en de eigenaar belde 112. Na enige tijd konden we dus weer vertrekken. Nu weer een hele mooie route over de Brasserskade, Nootdorp, Leidschenveen en over het Duinwaterpad naar huis. Door het mooie weer lokte het heel veel mensen uit huis en werd het al aardig druk op de wegen. Thuis aangekomen stond de teller op ruim 45 km. en wat hebben we lekker gefietst op deze mooie dag!

Annie van Rijn

Met de verwelkoming van een nieuwe toerfietser zijn de mannen bij de C2 duidelijk in de meerderheid. We vertrokken met 7 fietsers naar de koffiestop in het Delftse Hout. Vanaf de start eerst via de Meer en Geerweg naar het Westerpark en toen naar Pijnacker. We kwamen in Delfgauw en reden ‘n rondje om vervolgens bij het Rieten Dak met 21 km aan te komen. Het was heerlijk op het terras en we werden snel geholpen. Ook heerlijk waren de gevulde koeken en gebak. Terug reden we naar het Virulypad richting Nootdorp naar de Veenweg. Na het viaduct onder de A12 gingen we gelijk linksaf het Nieuweveensepad op en kwamen bij de Vliet uit. Het laatste stukje ging weer terug parallel aan het Forepark om wederom op de Veenweg uit te komen. Toen door het Wilsveen en de Voorweg, waar ’n wegomlegging was vanwege de werkzaamheden in deze polder. Vervolgens zochten we het Stompwijksepad op voor het laatste stukje. We klokten om kwart vóór 12 af met 43 km op de teller. Kernwoorden van deze ochtend waren: super fietsweer en weinig wind.

Groetjes, Lia de Jong-Zwetsloot

Aanstaande zondag 15 april staat voor de A en B de rit naar Hekendorp op het programma. De C gaat naar Wateringen. Vertrek is weer om 9.00u vanaf het Klaverblad.