Benefiet Stompwijk helpt Kinderkankeronderzoek 20 mei 2018 (1e Pinksterdag)

Weet u het nog: Hemelvaartsdag 2015, de benefiet van Stompwijk helpt Nepal? De aanleiding voor die dag was vreselijk, maar de sfeer die dag was magisch. Nepal was even heel dichtbij Stompwijk. Met het geld dat we destijds hebben opgehaald, konden we veel mensen helpen na de aardbeving. Er waren Stompwijkers die toen vroegen: “Kunnen jullie dit niet vaker doen?” Het was een geweldige dag geweest en het resultaat was ver boven verwachting. Maar wat ons betreft was het eenmalig.

Ware het niet dat er een persoonlijke ramp gebeurde. Nota bene op het adres waar we die mooie dag hadden georganiseerd. Bij de jongste dochter van Ilse en Fred, Hanne, werd een zeldzame vorm van kanker geconstateerd. Midden in de onvoorstelbare ellende van chemo’s en ontzettend zware behandelingen van Hanne, zat Ilse onafgebroken aan haar bed. Ilse nam zich voor: als Hanne beter wordt, gaan we een benefiet organiseren. Dit keer ten behoeve van het onderzoek naar de behandeling van kinderkanker.

Godzijdank gaat het nu heel goed met Hanne. Ze is in de laatste fase van de behandeling, het einde is in zicht. Hanne kan weer gewoon kind zijn! Dat willen we vieren op zondag 20 mei met de benefiet. En met ons een heleboel andere mensen. Ilse is samen met een paar vriendinnen al een jaar bezig met de organisatie van de dag. Ze heeft in haar enthousiasme heel veel mensen benaderd voor de benefiet dag. Van Dirk Kuijt, tot koningin Maxima… Om maar zoveel mogelijk mensen te trekken naar die fijne plek in de polder. Tot nu toe zijn er al 10 bandjes die willen komen spelen en heel veel leuke initiatieven om er een mooie dag van te maken. Het doel is geld in te zamelen voor onderzoek naar lymfomen o.l.v. Dr. Beishuizen, de oncoloog die Hanne heeft behandeld.

Houd u de Dorpsketting en Facebook in de gaten. We zullen u de komende tijd laten weten wat u allemaal kan verwachten. We gaan voor een prachtige dag, met veel muziek, lekkers en gezelligheid. Hopelijk bent u erbij: Zondag 20 mei van 11.00 -18.00 uur.