Week van het geld: Wanneer ben je rijk?

Wanneer ben je rijk? Die vraag stond deze week centraal in de Week van het Geld. In Leidschendam-Voorburg waren er diverse activiteiten om kinderen al jong financieel bewust te maken. Zo wordt de basis gelegd voor financiële redzaamheid op volwassen leeftijd. Jong geleerd, oud gedaan! De week van het geld is een initiatief van Wijzer in geldzaken van het ministerie van Financiën.

Gezinnen die moeten rondkomen van een laag inkomen kunnen een beroep doen op de gemeente voor financiële steun. Deze regelingen zijn gebundeld in een overzichtelijk kindpakket. Kijk daarvoor op www.lv.nl/kindpakket.

Gemeente pleit voor statiegeldregeling PET-flessen en blikjes  

Leidschendam-Voorburg sluit zich aan bij de Statiegeldalliantie. Deze samenwerking van maatschappelijke organisaties, lokale overheden en bedrijven doet een dringend beroep op de rijksoverheid om de statiegeldregeling uit te breiden naar alle PET-flessen en blikjes. Ingezameld kunststof wordt hergebruikt. Dat bespaart energie en grondstoffen. Bovendien draagt een statiegeldregeling bij aan een echt duurzaam circulair model voor beheer en hergebruik van grondstoffen.

Pilot Buurt m/v werkt positief

De pilot Buurt m/v werkt positief voor deelnemers en de wijk. Dat blijkt uit de tussenevaluatie. Medewerkers van Buurt m/v geven als buurman of –vrouw praktische ondersteuning aan kwetsbare wijkbewoners. De ondersteuning bestaat onder meer uit ondersteuning bij het opbouwen van een sociaal netwerk in de wijk en bij zaken als het huishouden, huisvesting en de financiële administratie. Het resultaat is een veiligere, prettigere buurt, waar mensen meer naar elkaar omkijken en mensen zich gezien en gewaardeerd voelen.

Medewerkers van Buurt m/v zijn buurtgenoten met een afstand tot de arbeidsmarkt, die gemotiveerd zijn deze afstand te dichten. De buurtvrouwen- en mannen waren tot hun aanstelling aangewezen op een bijstandsuitkering en krijgen als medewerker van Buurt m/v een regulier arbeidscontract aangeboden. Dit is een opstapbaan waarmee weer werkritme en werkervaring wordt opgedaan. Hierdoor worden hun kansen op de arbeidsmarkt groter. De medewerkers worden intensief getraind, gecoacht en geholpen bij het organiseren van hun werk.

Ga voor meer informatie over Buurt m/v naar buurtmv.nl.