Schoolspullenpas komend schooljaar weer!

Vanaf 1 mei kan de Schoolspullenpas voor het nieuwe schooljaar aangevraagd worden. Na het succes in het schooljaar 2017-2018 wordt de pas opnieuw beschikbaar gesteld voor gezinnen met een laag inkomen. De gemeente financiert de Schoolspullenpas en de Stichting Leergeld Leidschendam-Voorburg doet de uitvoering. Deze samenwerking was vorig jaar zeer succesvol. Ook dit jaar hopen beide partijen weer veel gezinnen te bereiken.

Veel aanvragen

Gezinnen met schoolgaande kinderen met een Ooievaarspas komen in aanmerking voor een Schoolspullenpas. Deze gezinnen zijn vorig jaar direct door de gemeente aangeschreven. 73% van de doelgroep heeft de Schoolspullenpas toen aangevraagd; in totaal 1168 passen. “Een prachtig resultaat voor het eerste jaar, maar we zouden graag zien dat nog meer gezinnen er gebruik van gaan maken. Het is belangrijk dat alle kinderen mee kunnen doen en niet worden belemmerd door de financiële situatie thuis,” aldus wethouder Stemerdink.

De Schoolspullenpas 2018-2019

Met de Schoolspullenpas kunnen schoolspullen gekocht worden. Voor ouders van kinderen op de basisschool staat een tegoed van € 50 op de pas, voor ouders met kinderen op de middelbare school is dit tegoed € 150. Zitten kinderen in de brugklas, dan is het bedrag op de pas € 250. De Schoolspullenpas kan vanaf 1 mei 2018 weer worden aangevraagd. Gezinnen met een geldige Ooievaarspas krijgen hier automatisch bericht over.

Ooievaarspas

Gezinnen met kinderen die nog geen Ooievaarspas hebben, maar daar wel voor in aanmerking komen, moeten de Ooievaarspas eerst aanvragen bij de gemeente Leidschendam-Voorburg via www.lv.nl/laaginkomen. Zodra zij de Ooievaarspas hebben ontvangen, kunnen zij de Schoolspullenpas aanvragen bij Stichting Leergeld (http://www.leergeld.nl/leidschendamvoorburg/).

Mogelijk door extra geld van het Rijk

De Schoolspullenpas is mogelijk met het extra geld dat het Kabinet vanaf 2017 jaarlijks aan gemeenten geeft voor het bestrijden van armoede onder kinderen.

Kindpakket

Gezinnen die moeten rondkomen van een laag inkomen kunnen een beroep doen op de gemeente voor financiële steun. Deze regelingen zijn gebundeld in een overzichtelijk kindpakket (www.lv.nl/kindpakket).