Samen eten en NL Doet

Vrijdag 9 maart was het al vroeg druk in het Dorpshuis. Om half 12 stroomden de eerste mensen binnen voor een gezamenlijke nasi met saté maaltijd in het Dorpshuis. Omdat het NL Doet was, was deze keer de maaltijd gratis. Een mooie groep van ongeveer 35 mensen maakte hier dankbaar gebruik van.

We begonnen met een lekkere Chinese kippensoep. Voor sommige mensen wat vreemd champignons en taugé door de soep, maar iedereen vond het lekker. Na de soep was het tijd voor de nasi en saté.

Op tafel stond kroepoek atjar, gebakken uitjes, ketjap en sambal. Voor elk wat wils. Iedereen genoot van de maaltijd. Sommigen namen zelfs 2 borden. De nasi van El ging er goed in. Er werd druk gekletst, het was erg gezellig. En daar draait het in ‘Samen Eten’ om. Gezellig met anderen even er gezellig uit. Daarna was het tijd voor het toetje, gemaakt door Marianne en Aad Vincenten. Zij hadden zich de blaren op de handen geschild aan stoofpeertjes. Samen met heerlijk kaneelijs en slagroom genoot iedereen zichtbaar. Er werd nog gezellig wat na gekletst en iedereen ging rond half 2 weer voldaan naar huis.

Als u nu denkt o dat had mij ook leuk geleken, dat wil ik ook of ik kom gezellig nog een keer, dat kan vrijdag 13 april is er weer “Samen Eten’. Let op de aankondiging in de Dorpsketting.

Rest mij nog te bedanken: El voor de nasi en saté. Je was een rots in de branding, Marianne en Aad Vincenten voor het heerlijke toetje.

En niet te vergeten Nicolet d’Ancona, voor haar hulp bij het serveren.

Hoop u alleen daarom ook weer te zien op 13 april. Het menu is nog even geheim.

Wea Manders en Anneke Van Bemmelen