Persberichten Gemeente

Bijna 1000 woningen in anderhalf jaar verduurzaamd

Steeds meer inwoners in Leidschendam-Voorburg verduurzamen hun huis en doen dat vaak samen met anderen. Ze weten hiervoor goed hun weg naar de gemeentesubsidie te vinden. In anderhalf jaar tijd – van september 2016 tot 1 maart 2018 – hebben 923 huishoudens gebruik gemaakt van de subsidieregeling duurzame initiatieven. Bijna de helft van de maatregelen voeren mensen uit samen met hun buren of vrienden, zij ontvingen hiervoor een ‘burenbonus’.

Nieuwe initiatieven

om problemen bij kinderen vroegtijdig te signaleren

Om ouders en leerkrachten te helpen problemen te sneller signaleren en kordaat in actie te komen om kinderen te helpen, hebben samenwerkende partners in de jeugd(zorg) nieuwe initiatieven ontwikkeld. Op 8 maart overhandigden ze aan wethouder jeugd(zorg) Lia de Ridder een boek met 9 initiatieven: ‘(Op) tijd voor jeugd; finishboek’.

Het gaat om initiatieven als:

Blije baby- en gezinsmarkt, De beste supporter van je kind, De PIT STOP, Gezond en veilig opgroeien, Jeugdpreventie en Acties met medewerking van o.a. GGD, JGZ, Sociaal Servicepunt, MEE, WOEJ, scholen, De Jutters, Indigo, Lokale Kamer, Leerplicht, Sport en Welzijn,  Vlietkinderen, Schoolformaat, Kwadraad, Vitalis, Xtra Plus.

Gemeente en cateraar

bieden mensen met afstand tot de arbeidsmarkt een werkplek

De gemeente is trots dat lokale ondernemer Van Leeuwen vanaf april 2018 de catering in het bedrijfsrestaurant gaat verzorgen. Vandaag zetten wethouder Nadine Stemerdink en koersmanager Joyce Van Leeuwen hun handtekening onder de nieuwe samenwerkingsovereenkomst.

Wethouder Stemerdink: “Bij nieuwe aanbestedingstrajecten, zoals nu de inkoop van de bedrijfscatering, verplichten we opdrachtnemers zich in te zetten om jongeren en werkzoekenden met een afstand tot de arbeidsmarkt aan het werk te helpen. Van Leeuwen voldoet daar ruimschoots aan. De cateraar is zeer actief op maatschappelijk gebied en werkt samen met Middin, scholen en het Werkgevers Servicepunt.  En nu krijgen mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt een plek in ons eigen bedrijfsrestaurant. Zo kunnen ze het horecavak leren en doorstromen naar een reguliere baan.”

Meer mensen een werkplek geven

De gemeente heeft de afgelopen jaren veel gedaan om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt aan een baan te helpen. Bij opdrachten die de gemeente verstrekt, bijvoorbeeld bouwprojecten, maakt de gemeente afspraken over werkplekken/werkervaringsplekken voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt .

Kijk verder op de site van de gemeente voor meer achtergrondinformatie.