Samen met U ook in Stompwijk

Op 22 februari gaf geboren en getogen Stompwijker Coert Bregman de nummer 4 van de ChristenUnie-SGP een inkijkje wat de partij voor Stompwijk wil betekenen. De ChristenUnie heeft 7 speerpunten waar zij de komende jaren aan willen werken.

  1. Samen Wonen

De ChristenUnie-SGP vindt het belangrijk dat er betaalbare woningen komen voor jongeren en ouderen (levensbestendig) in Stompwijk. Het is jammer dat er al meer dan 10 jaar niet is gebouwd Stompwijk en daardoor jongeren en ouderen niet langer in hun geliefde dorp kunnen blijven wonen.

  1. Samen zorgen voor de schepping

Voor de ChristenUnie-SGP is goed met de schepping omgaan belangrijk. Dat betekent dat de partij wil inzetten op duurzaamheid maar ook inzetten op de beleving van natuur. Stompwijk is het begin van het Groene Hart. De ChristenUnie-SGP wil daarom fiets/wandelpaden richting de Vlietlanden met een gebouw voor natuureducatie realiseren om meer de natuur te beleven. Sluipverkeer past hier niet bij.

  1. Samen met iedereen

Het is in om op te komen voor “de gewone hardwerkende Nederlander”. Maar laten we ook aandacht blijven houden voor mensen die in verband met hun leeftijd niet meer (kunnen) werken, die beperkt zijn in hun mogelijkheden om deel te nemen aan het arbeidsproces of die om andere reden niet zomaar aansluiting vinden. De ChristenUnie-SGP wil digitale vaardigheden stimuleren zodat bijvoorbeeld voor mensen die slecht ter been zijn meedoen mogelijk is.

  1. Samen oog voor elkaar

Met de WMO (Wet Maatschappelijke Ondersteuning) is de overheid een groter beroep gaan doen op de zorg van burgers voor elkaar. De gemeente heeft echter een belangrijke ondersteunende en faciliterende rol. Dat mensen hulp bieden aan hun naasten is goed. Maar ze moeten niet overvraagd worden. De gemeente kan helpen dit te voorkomen door bijvoorbeeld  een goede regeling voor respijtzorg (waarbij een mantelzorger tijdelijk wordt vervangen).

  1. Samen initiatieven nemen

De overheid kan niet alles zelf en hoeft dat ook niet. Aan burgers die bijvoorbeeld een plantsoen adopteren of anderszins maatschappelijk actief willen zijn moet ruimte worden geboden. Dat bevordert de sociale cohesie. Samenwerken leidt tot elkaar leren kennen en vergroot zo ons sociaal kapitaal. De gemeente kan het opzetten van initiatieven wel stimuleren zoals gastheerschap voor het Kulturhus zodat er ruimte is om initiatieven te laten bloeien.

  1. Samen zorgen voor veilige gezinnen, scholen en buurten

Kinderen zijn kwetsbaar en afhankelijk van hun omgeving. Dus moeten we er voor zorgen dat die omgeving veilig is. De ChristenUnie-SGP pleit voor een goed aanbod aan ouderschapscursussen en relatieondersteuning.

  1. Slimmer samenwerken

ChristenUnie-SGP wil de politek objectief benaderen met een zo breed mogelijke inbreng van de adviesraad en bevolking Wel met een eigen verantwoordelijkheid en zo het goede doen voor de samenleving .

Coert Bregman draait al meer dan 3 jaar mee met de fractie en heeft direct inbreng om Stompwijkse zaken aan te kaarten. Samen met U de juiste keuzes maken, ook voor Stompwijk.