IJsclub Nut en Vermaak

Afgelopen zaterdag werden er voor het eerst in 6 jaar tijd weer kortebaanwedstrijden gereden, georganiseerd door onze IJsclub. De Vogelpas had nog teveel windwakken om als organisatie de verantwoording te nemen. De vaart achter Juffermans in het Oosteinde was wel goed bevonden voor de wedstrijden. Middels een hoort-zegt-het-voort via facebook, waren er voldoende aanmeldingen om van start te gaan. Wat was er veel werk verzet, de baan geveegd, bankjes en stoelen langs de lijn. De koek en zoopie gevuld met koffiepotten, warme chocolademelk met slagroom en blikken snert. Een muziekinstallatie, starter, bemande post bij de finish, publiek met natte en lopende neuzen en tranende ogen, van de kou kleumende kinderen. En de burgemeester kwam onverwachts kijken en hij deelde de prijzen uit na de wedstrijden. De loper was uitgelegd en bijna vastgespijkerd op het ijs. Het podium was het land in gesleept en deed na vele jaren weer eindelijk eens dienst. Het was een snelle actie want de dooi zette dezelfde middag al in.

Fijn dat de club zo snel een wedstrijd in elkaar kon zetten en dat er mede dankzij vele handen weer veel werk verzet is. Oude tijden herleefden.

Een impressie van de winnaars zie je in dit artikel, alle foto’s hebben we te danken aan Carmen fotografie. Kijk voor een impressie van de Vogelplas op www.stompwijk.nl bij filmpjes in en rondom Stompwijk.

Petra