De Bles 333 jaar

Typisch Jeroen, een tipi, gewoon doen!

Een aparte manier om feest te vieren ter gelegenheid van de 333 jarige Bles. Dat was wat hij voor ogen had en dat is goed gelukt, over alle dagen was het druk bezet en ondanks de koude was het in de tent gezellig met een echt vuur van knappende haardblokken. De rode wijn bevroor zowat in de fles op de laatste avond, maar even bij het vuurtje en je had een glühwijntje. Het personeel wil ik een complimentje geven, want wat hebben zij lopen sjouwen met koude en warme gerechten, het was ook voor jullie improviseren.

Van andere mensen heb ik goede berichten gehoord over de eerste 2 avonden en de laatste dag en avond ben ik zelf in de tipi geweest. Overdag was het heel druk bij de presentatie en heb ik het totaal niet koud gehad, maar in de avond ging de temperatuur rap naar beneden, een echt winterfeestje dus. Met (uiteraard) een prima wildmenu, een heerlijk trio van wildzwijn en een hertenbiefstuk was mijn keuze. Je kon ook gaan voor de hertencarpaccio en wildstoofschotel of een gevuld kwarteltje. De stemming zat er al gauw in, want kou verbroedert en zo rondom het vuur was het super goed uit te houden. Het was nog lang rumoerig in de tipi ondanks het feit dat het een zondagavond was en de meesten op maandag weer vroeg aan het werk moesten. Een heel geslaagd feest en misschien was het juist wel prima dat het in winterse temperatuur gevierd kon worden.

Hopelijk worden er nog veel mooie evenementen toegevoegd aan de historie van de eeuwenoude Bles.

Ria Luiten