CDA: Eigen budget voor Stompwijk!

Het CDA wil dat de Adviesraad Stompwijk gaat beschikken over een eigen budget, zodat zonder gemeentelijke procedures en ingewikkelde regels een lokale gemeenschap goede initiatieven op een vlotte manier zelf een impuls kan geven, van een extra speelterreintje tot het organiseren van hoogtijdagen.

Laat mensen meedenken en meepraten over hun eigen dorp, wijk of buurt. De ‘Stompwijkse methode’ is een begrip in de gemeente Leidschendam-Voorburg: luisteren is leren. De kracht van samen vernieuwen is dat het motiveert mee te doen. Petje-af voor de gekozen Adviesraad van Stompwijk die daarin een voorbeeldfunctie vervult.

Betaalbare woningen

“Leefbaarheid vergt ook in Stompwijk niet alleen goede bereikbaarheid, maar tevens een veilige bereikbaarheid. Graag zonder sluipverkeer. Met goede fietspaden. En als het even kan met een buurtbus”, aldus CDA-lijsttrekker Juliette Bouw. Stompwijk heeft ook echt meer betaalbare woningen nodig voor starters, jonge gezinnen, en ouderen die actief willen (blijven) deelnemen aan het dorpsleven.

Het CDA dankt de Adviesraad van Stompwijk voor het organiseren van een sfeervolle en informatieve verkiezingsmarkt waarin we graag samen met de andere politieke partijen onze visie deelden met bewoners van Stompwijk.