Federer wint voor 3de keer ABN Amro World Tennis Tournament

Tussen de Olympische spelen door, werd er op de tv aandacht geschonken aan het ABN-Amro tennis toernooi, dat voor de 45 keer werd gespeeld. Mannen als Tom Okker, Richard Krajicek en Jan Siemerink werden hier kampioen. En dit jaar was het Roger Federer die hier opnieuw winnaar werd.

Terwijl ik dit zit te kijken denk ik: “Zou deze vloer door Ton de Rooij uit Zoeterwoude aangelegd zijn? Dat zou toch fantastisch zijn.

Een mailtje geeft het juiste antwoord. “Ja” bevestigt Mathieu de Rooij (Think. Feel. Tennis) ze doen dit al voor de 10e keer en zij blijven zich verbeteren door nieuwe materialen en inzichten. Er wordt gebruik gemaakt van de spuittechniek, het grote voordeel hiervan is dat er geen strepen zichtbaar zijn. Dit komt dan weer de kwaliteit van foto’s en camerabeelden ten goede. Bij de aanleg worden aan allerlei factoren gedacht zoals de stuitersnelheid, de vering ter vermindering van blessures zodat de gewrichten minder belast worden.

Ze bouwen het geheel in 4 dagen op om dit na het toernooi weer in 2 dagen af te bouwen. Wil je zien hoe dit werkt, kijk dan naar dit filmpje via onderstaande link of op Stompwijk.nl, filmpjes in en rond Stompwijk. Het duurt slechts 3 minuten en geeft een prachtig beeld van de aanleg.

https://youtu.be/uj1a76m8JEY

Petra Oliehoek– van Es