Marathonschaatsen

Afgelopen week was het peloton in Enschede en op de Coolste baan in Amsterdam. In Enschede won bij de Topdivisie Sjoerd den Hertog voor Simon Schouten en Evert Hoolwerf. 20 rijders hadden een ronde voor op het peloton. Bij de dames won Iris van der Stelt de massa sprint. Zij verstevigde haar eerste positie in het klassement. Bij de beloften was het een z.g. Instroom wedstrijd. Daarin mogen 20 C rijders met de landelijke B rijders meerijden. Twee man pakten 2 ronden voor en 20 een ronde op het peloton. Winnaar werd Jeroen Janissen, deze knul werd ook Landskampioen. 2e Marvin Talsma en 3e Thomas Geerdinck, die de sprint van de achtervolgers won. 4e Kees Heemskerk van het GroeneHart Team. In Amsterdam was het ook een instroom wedstrijd voor de B rijders die bij de A mogen meerijden. Arjan Stroetinga won met overmacht de sprint van de kopgroep van 20 rijders. 2e Robin Snoek en 3e Crispijn Ariëns. Bij de dames won Lisa van der Geest met overmacht voor Janneke Ensing en Manon Kamminga. Tjilde Bennis rijdt verdienstelijk mee met een 14e en 40e plaats. Christiaan Hoekstra werd 22e en 32e.

Volgende wedstrijden a.s. zaterdag in Tilburg met overdag het NK jeugdmarathon en in de avond voor de landelijke rijders. Start om 17.45 uur met de beloften, dames om 19.15 uur en Topdivisie start om 20.30 uur.

Aad de Haas