Frank Rozenberg: ‘Ik was niet verantwoordelijk’

Frank Rozenberg was in zijn periode als GBLV-wethouder niet verantwoordelijk voor de sponsoring van Van Velsen Rallysport door de gemeente. Dergelijke sponsoring behoorde niet tot de portefeuille die Rozenberg toen had.

Dat heeft Frank Rozenberg Vlietnieuws laten weten. Rozenberg: ‘Voor de feiten verwijs ik naar de collegereactie. Daar staat niet dat ik verantwoordelijk portefeuillehouder was. Dat was ik namelijk ook niet’.

Met collegereactie doelt de politicus naar eigen zeggen op uitspraken van een woordvoerster van het Raadhuis waarin zij aangaf dat het college (bedoeld wordt B&W, red.) tot de sponsoring had besloten. Bij B&W liggen nog steeds een groot aantal vragen van het CDA over de sponsoring ter beantwoording.

Afgelopen weekeinde ontstond er door een publicatie van Vlietnieuws commotie rond de sponsoring van Van Velsen Rallysport door de gemeente. Die sponsoring was de gemeenteraad onbekend. GBLV gebruikte de gesponsorde truck voor de start van de campagne voor de gemeenteraadsverkiezing van 21 maart.

Voordien was de sticker van de gemeente op de truck verwijderd. Ook een verwijzing naar de gemeentelijke sponsoring op de site van Van Velsen Rallysport verdween schielijk. Aad van Velsen zelf staat op de GBLV-lijst voor de gemeenteraadsverkiezing.

Alle oppositiepartijen eisten daarop uitleg van B&W. De coalitiegenoten van GBLV in B&W, D66, PvdA en GroenLinks, reageerden niet (PvdA) of vergoelijkend (GroenLinks). Alleen D66 uitte een kritische noot over het door elkaar lopen van gemeentelijke- en GBLV-steun aan dezelfde organisatie.

Een woordvoerster van de gemeente liet later weten dat Van Velsen Rallysport in 2016 en 2017 telkens duizend euro van de gemeente had gekregen, exclusief btw. In beide gevallen ging het om steun bij het rijden van de Dakar rally in Zuid-Amerika. ‘De deelname aan de Dakar rally is iets wat leeft in de Stompwijkse gemeenschap en genereert publiciteit’, luidde de verklaring voor de geldelijke steun. ‘Daarom is het college ingegaan op het verzoek van Stichting Van Velzen Rally Sport om te sponsoren’.

Frank Rozenberg was tot april 2017 wethouder. Hij is nu campagnemanager van GBLV voor de gemeenteraadsverkiezing. Hij bezet een derde plek op de GBLV-lijst. Als wethouder maakte hij zich sterk voor Stompwijk.

Bron: Vlietnieuws