Stichting Oud Stompwijk en De Bles

De Bles viert feest, bestaat maar liefst 333 jaar. Als je het snel zegt lijkt het niet zo lang, maar het is echt een hele tijd. Vanaf 22 t/m 25 februari wordt er van alles georganiseerd en Jeroen heeft gevraagd of Stichting Oud Stompwijk hier ook een bijdrage aan wil leveren. We hebben ‘ja’ gezegd en gaan op zondag 25 februari iets organiseren met betrekking tot de historie van de Bles.

Er zijn verschillende eigenaren geweest. Heel vroeger kon je er je paarden stallen, er kon gekolfd worden, de baan ligt nog onder de huidige vloer, en er werden veilingen en verkopen gehouden, kermis gevierd, dansles gegeven door Evert Castelein, bruiloften en partijen gegeven, toneeluitvoeringen opgevoerd, carnaval gevierd, geklaverjast en nog veel meer. Ja, wat werd er eigenlijk niet in de Bles gedaan? Wijd en zijd is de Bles bekend. Soms, als je vertelt dat je uit Stompwijk komt, vragen de mensen “waar ligt dat dan?” en als je dan zegt “midden in het dorp hebben we de Bles” dan blijkt dat er heel veel mensen al eens binnen geweest zijn.

Nu hebben wij al aardig wat materiaal om te laten zien, maar hebben jullie een leuke oude foto van de Bles of van een gebeurtenis in de Bles, dan houden wij ons aanbevolen. Wij scannen hem in of je kunt hem gescand naar ons opsturen via mail redactie@oudstompwijk.nl. Ook als je een leuke herinnering hebt aan een gebeurtenis in de Bles of je hebt er gewerkt of je kent mensen die er gewerkt hebben, vertel het ons.

Nu krijgen we eerst het Carnavalsweekend, binnen en buiten bij de Bles. Wij wensen iedereen heel veel plezier bij alle activiteiten met Prins Ronald 1, Page Annemieke, Opper Ed en hun Raad van Elf. Vlieg met Gaandrië de wereld over, maar kom toch altijd weer terug naar Stompwijk!

Stichting Oud Stompwijk, Ria Luiten