Met Pater Moeskroen op het podium

Diverse keren waren ze al in Stompwijk, in 2015 nog op Summerland en ook op de zondagmiddag van de Kermis traden ze op. Buiten het zomerseizoen is Pater Moeskroen actief in het theater. Dit jaar met hun theatershow ‘Fiësta’. Een veelzijdige show waarin een ode wordt gebracht aan de Ierse band “The Pogues”, die een belangrijke inspiratiebron is voor de band.

Afgelopen vrijdag was het tijd voor ‘Fiësta’ in het Voorburgs theater Ludens. Dat werd natuurlijk een muzikaal feest. En met een Stompwijks tintje, want aan het einde van de show werden De Pintengluurders door de Paters uitgenodigd om met hen de toegift te spelen. Dit was voor De Pintengluurders, sinds jaar en dag de blaaskapel van Fanfare Juliana, een bijzonder optreden. Want hoe gaaf is het om met deze muzikale helden het podium te mogen delen. Vijf topmuzikanten die met maar liefst 50 verschillende muziekinstrumenten een fantastische show neerzetten met zowel swingende uptempo nummers, als mooie ingetogen ballads.

De finale van de show was er één met maar liefst drie toegiften, de laatste twee samen met De Pintengluurders. Het was het nummer ‘Laat maar waaien’ waarbij Pater Moeskroen en De Pintengluurders al het publiek in de volle zaal uit de stoelen kreeg. Dat was nog niet het einde van de show, want al spelend liepen alle muzikanten het podium af om in de foyer van het theater vrolijk nog even verder te gaan! Het nummer ‘Joost’ was voor Pater Moeskroen en De Pintengluurders het slotakkoord van de avond. Met natuurlijk nog een gezellige borrel met alle fans!

De Pintengluurders