Gemeente sponsorde rallyrijders

De gemeente heeft Van Velsen Rallysport uit Stompwijk gesponsord bij de recente Africa Eco Rally die volgens het originele parcours van de Dakar Rally tussen Monaco en Dakar werd verreden. Aan de sponsoring is nooit ruchtbaarheid gegeven.

Volgens een woordvoerster van Van Velsen Rallysport ging het vooralsnog alleen om sponsoring voor deze rally. “Of ze sponsor blijven weet ik niet.’’ Over het bedrag dat Van Velsen Rallysport ontving wil zij geen uitspraken doen.

Opvallend: enkele uren nadat Vlietnieuws naar de gemeentelijke sponsoring informeerde werd de aanduiding ‘gemeente Leidschendam Voorburg’ weggehaald uit de sponsorlijst op de site van Van Velsen voor de Africa Eco Rally.

De sponsoring is pikant nu de grootste coalitiepartij GBLV, de truck van Van Velsen Rallysport inzet bij de presentatie van het programma 2018-2022 voor de gemeenteraadsverkiezing van 21 maart. De GBLV-delegatie rijdt met de truck vanaf Stompwijk via Leidschendam naar Voorburg.

Een vertegenwoordiging van GBLV was ook bij de feestelijke thuiskomst van de Van Velsen equipe na het uitrijden van de Africa Eco Rally. Aad van Velsen zelf staat als nummer 28 op de kieslijst van GBLV bij de gemeenteraadsverkiezing.

Van Velsen Rallysport maakte eind augustus 2017 bekend dat men de Africa Eco Rally zou gaan rijden. Indien de gemeentelijke sponsoring daarna is geregeld, valt dit in de portefeuille van wethouder Bianca Bremer, zelf nummer 3 op de lijst van GBLV voor de gemeenteraadsverkiezing. Desgevraagd kon een woordvoerster van B&W geen nadere informatie geven. Men wil er komende week op terugkomen. Volgens betrouwbare bronnen is de zaak echter wel vorig jaar op het Raadhuis aan de orde geweest.

Overigens kan Van Velsen op een boete van de gemeente rekenen als men in het kader van de GBLV-toer de Sluisbrug in Leidschendam benut. De brug is echter verboden terrein voor vrachtverkeer. En er hangen na een besluit van B&W daartoe, camera’s.

Bron: Vlietnieuws