De Pintengluurders verzorgen gastoptreden bij Pater Moeskroen

De Pintengluurders hebben vorige week gereageerd op een oproep van Pater Moeskroen in het Algemeen Dagblad. Daarin vroegen zij naar fanfareorkesten of blaasorkesten om met hen mee te spelen tijdens de uitvoering van hun theatershow ‘Fiësta’, op zaterdag 3 februari in Theater Ludens in Voorburg. Het is natuurlijk ontzettend leuk dat Pater Moeskroen uit alle enthousiaste reacties voor De Pintengluurders hebben gekozen. De theatershow ‘Fiesta’ is een enorm feest. De Neerlandse fijnste folkband Pater Moeskroen vertelt en bespeelt op geheel eigen wijze de legende van The Pogues. Het is een avond vol karakteristieke Ierse feest-folk en ballades met een hoofdrol voor de thin whistle en accordeon, aangevuld met een breed scala aan traditionele instrumenten, het handelsmerk van de heren van Pater Moeskroen.

Tijdens het laatste nummer van de show van afgelopen zaterdag hebben de Pintengluurders de bekende hits ‘Laat maar waaien’ en ‘Joost’ meegespeeld. Het was een geweldige happening. Het bijwonen van de theatershow op een andere locatie is een aanrader voor iedereen die er niet bij was. De show is tot en met 21 april te zien in de Nederlandse theaters. Meer informatie en de complete speellijst is te vinden op www.patermoeskroen.nl

Voor de leden van de Pintengluurders was het optreden een vinkje op hun bucketlist.

Marianne Turk