Carnavalsmis 11 februari in de H. Laurentiuskerk

Het Prinsenkoor verzorgt de viering onder leiding van dirigent Bram Soentjens. Die ze graag eens in het zonnetje zetten. Bram is geboren Limburger. Met veel gevoel voor Carnaval, want hij is daar ook een keer Prins Carnaval geweest. Hij kwam tien jaar geleden naar Den Haag om daar aan het Conservatorium te studeren voor dirigent van symfonieorkesten. Hij was ook dirigent van de Sint Jans fanfare in Zoeterwoude. En hij wil graag het Prinsenkoor op een hoger niveau helpen zingen. Er wordt veel gedaan aan de uitspraak, nieuw repertoire, meerstemmige en ook Engelse liederen horen daarbij. Zoals The Exodus song en You have got a friend, om maar wat te noemen. Maar het moet om het geheel gaan, benadrukt hij. “We zingen voor de mensen.”

Daar kunnen de zangers over mee praten. Naast de Carnavalsmis, zingen ze in tehuizen met ouderen en bij gehandicapten. Bij een van die optredens was volgens de verpleging een man die drie maanden niet sprak. Maar tijdens hun concert daar weer mee begon. Bij zulke dingen houden ook de Oud- Prinsen het niet meer droog…

In de kerk zingen ze nu ook van een beamer. Zodat de boekjes daarbij dicht kunnen blijven. Wat waarschijnlijk meer contact geeft.

Agnes van Boheemen- Vollebregt

Overgenomen uit Rondom de Kerk