Luiten Wonen sluit haar deuren na leegverkoop

Luiten Wonen, een winkel met een ruim 65 jarige lange geschiedenis, gaat helaas haar deuren sluiten. De winkel is destijds overgenomen door de broers Willibrord en Kees Luiten van vader Louis. Kees had al eerder andere keuzes gemaakt, waarna Willibrord en zijn vrouw Sjaan het bedrijf samen hebben voortgezet. Nu, met het zeer korte ziekbed en onverwachte overlijden van Willibrord, is de familie helaas genoodzaakt de winkel te sluiten.

In maart 2003 ben ik ter gelegenheid van de heropening van LuitenWonen op de Huyssitterweg bij oprichter Louis langs geweest. Louis was zoon van een timmerman, hij voelde echter weinig voor dat vak. Hij ging aan het werk bij de firma Verbakel, een manufacturenzaak, in Bleiswijk en ging op de fiets op pad naar Zoetermeer, Zoeterwoude en de Rijndijk, Leidschendam en Stompwijk om de waren aan de man te brengen. Een koffer gevuld met sokken, theedoeken, overhemden, hemden en broeken waarmee hij langs de deur ging om de bestellingen op te nemen en die op de zaterdag er na af te leveren. Toen de gelegenheid zich voordeed heeft Louis, na langdurig beraad met zijn oudere broer Nico, de knoop doorgehakt en het pand aan de Dr. van Noortstraat gekocht. Er werd over het gevraagde bedrag onderhandeld en met de vuist op tafel geslagen, onderwijl roepend “verkocht”, werd de zaak beklonken. Zonder tussenkomst van een bank of hypotheek, want schulden aangaan deed je liever niet in die tijd. Geleidelijk aan werd het assortiment uitgebreid.

Leo Oliehoek kan zich die fantastische etalage met Sinterklaas nog goed herinneren, hij kon uren met zijn neusje tegen de ruit gedrukt staan kijken naar het treintje dat dan op de rails rond reed. Ook ik heb mooie herinneringen, als 10 jarig kind werkte ik op zaterdag bij mijn oma en opa in de polder. Na het stofzuigen ging ik boodschappen doen. Maar zeker elke week ging ik nylons halen voor tante Riek. Een bedrijvige winkel met allerlei materialen en laden in de toonbank waar de nylons in opgeborgen waren. Een heren- en dameskledingafdeling. En beneden een echte speelgoed afdeling en nog verder meubelen. Kortom een échte winkel binnen handbereik.

Door de jaren heen is de winkel regelmatig uitgebreid en vernieuwd en in 1980 is er zelfs, een geheel aan woninginrichting gewijd pand, aan de Huyssitterweg gebouwd. Begin 2001 is de winkel aan de Dr. van Noortstraat gesloten en werd het bedrijf voortgezet op de Huyssitterweg, met een nog ruimer assortiment aan meubelen en alles voor wonen en slapen.

Nu zegt de familie: door familiaire omstandigheden is Luiten Wonen niet langer in staat om de bedrijfsactiviteiten voort te zetten. Luiten Wonen, een begrip in de regio op het gebied van wonen en slapen zal haar deuren sluiten. Begonnen in 1951 door Louis Luiten die op de fiets van deur tot deur ging in Stompwijk, is Luiten Wonen uitgegroeid tot een bedrijf voor een compleet interieur. Een kleinschalig familiebedrijf waar men staat voor een persoonlijke benadering. Per 1 december is het personeel door Van der Linde Interieur in Bleiswijk overgenomen.

De winkel aan de Huyssitterweg zal echter na een korte leegverkoop sluiten.

Luiten Wonen heeft deze meer dan 65 jaar altijd voor kwaliteit en service gestaan. En laat u daar graag een laatste keer van profiteren. Luiten Wonen verwelkomt u vanaf 25 januari graag aan de Huyssitterweg voor een spectaculaire leegverkoop. De hoogste kortingen op werkelijk de gehele showroomcollectie. Luiten Wonen is vanaf 25 januari elke donderdag t/m zondag geopend, met een koopavond op vrijdag. Bezoek ook de website luitenwonen.nl

Petra Oliehoek- van Es