VrouwActief….. januari en februari

We begonnen dit nieuwe jaar met Femmy ten Cate, zij heeft het boek “Reset jezelf” geschreven en kwam hierover vertellen. Het boek bestaat uit 10 geboden/hoofdstukken en het is maar goed dat ze ze niet alle 10 benoemd heeft, want we hebben nu al heel veel informatie gekregen. Een paar tips geef ik hieronder door, doe er je voordeel mee.

Accepteer de onvolmaaktheid. Wees realistisch en kijk wat jouw talenten zijn, probeer niet het onmogelijke te verwezenlijken. Focus op het positieve, wees dankbaar hiervoor, dan houdt het langer vast. Probeer elke avond 3 positieve (kleine) dingen te bedenken die jou die dag overkomen zijn. Koester je medemens, geef eens een complimentje! Neem tijd voor je verdriet, geef in deze tijd toe aan jouw emoties en ga daarna wat anders doen. Als je veel piekert, schrijf je gevoelens elke dag een kwartiertje op in een piekerschrift. Stel jezelf de vraag, kan ik er iets aan doen of kan ik er niets aan doen? Kun je er niets aan doen, accepteer dat dan. Maak blanco tijd vrij voor jezelf, ook en zeker in drukke tijden. Weet wat jou gelukkig maakt. Stel een doel en ontwikkel jouw talent. Doe alles met aandacht in het hier en nu. Relativeer bezit. Geniet intenser van wat je wel hebt. Luister goed naar jouw lichaam, wat je zegt tegen een ander zeg dat ook tegen jezelf. Beweeg en zorg goed voor jezelf.

Hopelijk vonden jullie het een interessante avond, de opkomst was behoorlijk groot. Er waren een aantal mensen die zich wegens ziekte of andere zaken afgemeld hadden en er waren meer dan 40 leden, dus dat is wel een indicatie dat er belangstelling voor was.

Na het aandachtig luisteren in januari, gaan we in februari actief aan de slag in de Brasserie van de Bles en kan er weer volop gekletst worden tussen de werkzaamheden door. Op 6 februari gaan we leren hoe een taart te decoreren onder leiding van Mariska. We starten op haar verzoek een half uurtje eerder, om half acht. Het is echt actie en het kost aardig wat tijd. Zelf ben ik niet zo handig met taarten, dus ik ben benieuwd naar het resultaat.

Graag meenemen: een plastic deegroller, een paletmes of spatel en eventueel een draaischijf. De kosten zijn € 12,50 te betalen op bankrekening NL57RABO0304469807 t.n.v. VrouwActief.

Het taartje (6 pers) kan na afloop mee naar huis genomen worden, je kunt jezelf nog opgeven tot 27 januari. Uiteraard mag je ook gewoon langs komen voor een kop koffie en een praatje.

Namens bestuur VrouwActief,

Ria Luiten