Wouter Feitsma klasse apart tijdens Meerhorstloop

Hans Beukema is verslaggever en deed voorheen uitvoerig verslag van de verrichtingen van Stompwijk ’92. Zondag jl. deed hijzelf mee aan de Meerhorstloop (15 km.) en eindigde met 1 uur, 2 minuten en 49 seconden op een zeer verdienstelijke 5e plaats. Zijn verslag c.q. persoonlijke impressie staat hieronder.

Wouter Feitsma was afgelopen zondag een klasse apart tijdens de 34e editie van de Meerhorstloop. De Rotterdammer legde de 15 kilometer rondom Stompwijk in een tijd van 56.55 af.

Daarmee was Feitsma ruim drie minuten sneller dan plaatselijke favoriet Peter Schrader die in 1.00.18 finishte. De atleet greep meteen na de tunnel onder de N206 door de leiding, om die nooit meer af te staan. ,,Het was mijn eerste keer hier in Stompwijk. Het is een mooie race dwars door de polders heen. Samen met enkele vrienden ben ik hier terecht gekomen.”

In tegenstelling tot voorgaande jaren hadden de deelnemers aan de Meerhorstloop nu met een koude noordoostenwind te maken. Vooral tijdens het eerste deel was het nu afzien geblazen voor de atleten. Normaliter is de weg terug naar sporthal De Meerhorst het zwaarste deel van de wedstrijd.

,,Je zag de lopers in mijn groep op de 15 kilometer vanwege de wind richting boerderij ’t Geertje lang bij elkaar”, vertelde Peter Schrader naderhand. De verschillen tussen de nummers 2 tot en met 10 waren in die fase van de race te verwaarlozen. Daarna kwam de eerste tien atleten in koers langzaamaan alleen te zitten.

Schrader kon uiteindelijk goed leven met zijn tweede plek in de wedstrijd die hij in 2017 nog won. ,,Ik heb in december vanwege een hielspoorblessure nauwelijks hardgelopen.” Een half uur voor het startschot, gegeven door prins carnaval van Gaandrië, draaide de voormalige voetballer van Stompwijk ’92 nog kantinedienst.