Verkiezing leden Adviesraad Stompwijk

Op woensdag 21 maart is, tegelijk met de gemeenteraadsverkiezing, de verkiezing van de leden van de Adviesraad Stompwijk. De Adviesraad adviseert het college van burgemeester en wethouders gevraagd en ongevraagd over maatregelen en voorzieningen die voor de behartiging van de belangen van het buitengebied wenselijk of noodzakelijk zijn. De gemeenteraad wordt geadviseerd als daar om wordt gevraagd.

Omdat de Adviesraad adviseert over het gehele buitengebied vallen de Stompwijkseweg, de Oostvlietweg gedeeltelijk en het Wilsveen ook binnen het stemdistrict Stompwijk. Iedere kiesgerechtigde die tot dit stemdistrict behoort, wordt in de gelegenheid gesteld te stemmen voor de Adviesraad. Dus naast de stempas voor de gemeenteraadsverkiezing krijgen inwoners van Stompwijk, de Oostvlietweg en het Wilsveen een afzonderlijke oproep voor de verkiezing van de Adviesraad.

Kandidaat stellen

Voor de verkiezing van de leden van de Adviesraad Stompwijk kunnen kandidaten worden gesteld. De formulieren hiervoor worden ingestoken in de Dorpsketting en zijn binnenkort verkrijgbaar in het Dorpshuis en op het Stadskantoor in Leidschendam. De ingevulde formulieren kunnen worden ingeleverd tussen 29 januari en 5 februari. In het Dorpshuis staat hiervoor een stembus.

Iedereen die woont in het stemdistrict Stompwijk en buitengebied, Nederlander is of de nationaliteit bezit van één van de landen uit de Europese Unie, 18 jaar of ouder is en wie het passief kiesrecht niet is ontzegd, mag zich kandidaat stellen. Ook een niet-Nederlander van buiten de Europese Unie, die in het stemdistrict Stompwijk woont, 18 jaar of ouder is en wie het passief kiesrecht niet is ontzegd, kan zich kandidaat stellen als lid van de Adviesraad Stompwijk, mits hij of zij gedurende 5 jaar legaal in Nederland verblijft. Een lid van de Adviesraad Stompwijk kan niet tegelijkertijd gemeenteraadslid zijn.

Hoe gaat het in zijn werk?

Voldoet u aan deze eisen en wilt u zich kandidaat stellen? Dan kunt u uw naam op de lijst invullen en die door tenminste tien stemgerechtigden laten ondertekenen. Vult u ook boven aan de lijst de verklaring in, waaruit blijkt dat u instemt met uw kandidaatstelling en ondertekende kandidatenlijst. Iedereen mag één kandidaat ondersteunen en dus één kandidatenlijst ondertekenen.

Inleveren kandidatenlijst

De kandidatenlijsten kunnen tussen 29 januari en 5 februari worden ingeleverd in de stembus in het Dorpshuis, Zustersdijk 18. De openingstijden van het Dorpshuis zijn:

Maandag:           13.00-16.30 uur en 19.30-21.30 uur

Dinsdag:             10:30-12:00 uur en 13.00-17.00 uur

Woensdag:        19.30-21.30 uur

Donderdag:       18.30-19.30 uur

Vrijdag :              09.30–11.30 uur en 19.30-22.00 uur