Succesvol NK voor badgasten

Half december mochten Bart Pardon, Jelsie van Ruijven en Sanne van Ruijven naar Eindhoven voor het Nederlands kampioenschap voor junioren en jeugd. Bart mocht maar liefst 6 keer op de startblokken verschijnen. Wel bijzonder dat Bart naast zijn favoriete schoolslag ook mocht starten op de 50, 100 en 200 meter vrije slag. En op de wisselslag werd hij 24e van Nederland. Bart is een zeer complete zwemmer geworden hoewel hij vaak nog een alles of niets element in zich heeft. Niet op alle nummers haalt hij een PR, maar als het dan eenmaal zo is dan laat hij vriend en vijand met open mond van verbazing toekijken. Zo ging Bart helemaal los op de 50 meter schoolslag. Een stevige PR dat zelfs goed was voor een 6e plek. Daarmee was hij slechts 1,5 seconde verwijderd van een podiumplek. Hopelijk laat Bart ons bij een volgend NK weer eens versteld doen staan met een superrace met bijbehorende podiumplek.

Jelsie opende vrijdag haar toernooi met 2 PR’s en een bijna PR: goed voor twee 4e plekken en een 6e plek. Zaterdag wist ze met een 3e plek haar eerste medaille te behalen. Maar het was aan haar zwemmen te zien dat ze niet fit was. Want eigenlijk waren we een Jelsie gewend dat ze op dit soort toernooien ver boven zichzelf uitstijgt. Op zondagochtend tijdens het ontbijt zag het er al niet erg beloftevol uit. Maar als een vis die na een tijdje op het droge te zijn geweest het water voelt, ging ze van start op de 200 meter vlinderslag. Op dit zwaarste nummer van het toernooi wist ze geen PR te zwemmen, maar ze bleek sterk genoeg om hiermee toch een zilveren medaille omgehangen te krijgen. Ook de rest van de dag bleek een PR ver buiten het bereik, en hield ze zich staande. Maar toen ze zondagavond thuis kwam stortte ze helemaal in en kroop ze vroeg onder de wol. Vervolgens heeft het zwemwater nog een weekje moeten wachten voordat Jelsie weer haar eerste duik nam.

Sanne van Ruijven mocht met 3 clubgenootjes aantreden voor twee estafettenummers (4×100 m wissel en 4x 100 m vrij). Ook dit keer presteerde Sanne in het Pieter van den Hoogenband zwemstadion bijzonder goed en wist ze met haar team een paar plaatsen te stijgen op de ranglijst. Dit was goed voor twee keer een 23e plaats.

Al met al was het weer een bijzonder weekend met veel spanning en hebben we uitbundig mogen juichen vanwege de Stompwijkse prestaties en zien we uit naar een volgend NK.

Ilona van Ruijven