Meerhorstloop weer in de lift

Ondanks een temperatuur van net boven nul en een snijdende oostenwind kwamen zondag jl. bij de Meerhorstloop ruim dertig deelnemers méér aan de start dan in 2017. Deze jaarlijkse prestatieloop in Stompwijk zit derhalve weer in de lift. Dat is goed nieuws, want er zijn op deze dag zo’n zestig (!) vrijwilligers in de weer om het evenement in goede banen te leiden. Uit de vele positieve reacties van de deelnemers mag worden opgemaakt, dat ze in die gezamenlijk opdracht dik zijn geslaagd. De organisatoren Tino Verburg, Hans de Graaf en Wybo Lelieveld krijgen op deze dag hulp van een leger aan vrijwilligers, bestaande uit o.a. loopgroep De Trein, medewerkers van Stompwijk’92, van de kantine (leve de erwtensoep!) en vele anderen bij de inschrijving, de route onderweg, in het cijferhok, etc. Velen handen maken licht werk, zo bleek maar weer eens. De loop wordt mede mogelijk gemaakt door sponsors, te weten Maurice v.d. Bosch (zuivel), Autobedrijf Luiten, Coop Stompwijk, Luiten (Landbouwmechanisatie en Constructie), Zaal Administratie en Belastingzaken, en De Bles (geluidsinstallatie).

En dan de deelnemers, die maar in bescheiden aantallen afkomstig zijn uit Stompwijk. Velen komen uit direct omliggende plaatsen, anderen uit Schipluiden, Berkel, Hengstdijk, Amsterdam, Alphen a.d. Rijn, Kouderkerk, Aalsmeer, Bergschenhoek tot en met Bahrein (!). Inderdaad, de deelname uit het dorp Stompwijk zou wel ietsje omhoog mogen. Degenen die wél meededen, hebben genoten. Dáár gaat het per saldo om.

Het was de 34e Meerhorstloop in 36 jaar, wat inhoudt dat deze prestatietocht (want dat is het!) voorheen twee keer moest worden afgelast vanwege het weer (sneeuw, ijzel, gladheid). Wat dat laatste betreft was het zondag eigenlijk prima te doen. Tot slot: de uitslagen van alle afstanden, compleet met tijden en klassering, zijn in de loop van deze week te vinden op de site van Stompwijk ’92,

Uitslagen: Jeugdloop Jongens: 1e Tjeerd de Haas, 2e Coen Schouwenaar, 3e Ivan van Rijn

Meisjes: 1e Fena van Krevelen, 2e Julia v. Eckardstein, 3e Anouk Vincenten

5,6 km. Heren: 1e Matthijs Horlings, 2e Jelle Keus, 3e J. Bussman

Dames: 1e Anneke v. Marwijk, 2e Hiskia Taal, 3e Marijke Fisscher

10 km: Heren: 1e Sander van Dijk, 2e Willem Boon, 3e Marc Lelieveld

Dames: 1e Laura Oudenhoven, 2e Brenda Schuurkamp, 3e Petra v. Deutekom

15 km: Heren: 1e Gean v.d. Ven, 2e Wouter Feitsma, 3e Peter Schrader

Dames: 1e Etiënne den Toom, 2e Famke Molenberg, 3e Aniek Hansbeek

Jack Luiten