IJsclub Nut en Vermaak 125 jaar jong!

13 januari 1983 werd IJsclub Nut en Vermaak opgericht. Dit is inmiddels 125 jaar geleden, hiermee behoort zij tot een van de oudste verenigingen van de gemeente Leidschendam-Voorburg. Vroeger richtte de club zich vooral op activiteiten op natuurijs. Deze varieerden van kortebaanwedstrijden tot priksleeën. Ook had de IJsclub in de begin jaren een sociale functie, baanvegers, veelal arbeiders met een minimaal inkomen, verdienden een centje bij door de ijsbaan schoon te vegen.

In 125 jaar heeft de club zich ontwikkeld tot een vereniging die vooral actief is met jeugdschaatsers. Maar ook voor schaatsers die niet meer tot de jeugd behoren biedt de vereniging mogelijkheden om de schaatssport te beoefenen. De afgelopen decennia heeft de vereniging ook een aantal schaatsers voortgebracht welke op nationaal of internationaal niveau goed gepresteerd hebben. Plezier in de schaatssport staat bij Nut en Vermaak altijd voorop.

Behalve het schaatsen op kunstijs is de vereniging ten tijde van natuurijs ook te vinden op en rondom de Vogelplas Starrevaart. Hier verzorgt zij de Koek en Zopie en zorgt voor een veilige schaatsplek. Echte ijsmeesters kijken of het ijs dik genoeg is en met een heuse veegmachine wordt het ijs schoon geveegd.

Vele vrijwilligers zetten zich al jaar en dag in voor de vereniging. Zij helpen mee met de wedstrijden voor de jeugd, geven training of verzorgen de Koek en Zopie bij natuurijs. Zonder deze vrijwilligers zou de club haar 125 jarig jubileum niet kunnen vieren!

Dit jubileum jaar wordt door de club goed gevierd. Er wordt afgetrapt met een feestelijke avond in de Bles, dit is mede mogelijk gemaakt door de vele Stompwijkse bedrijven die gesponsord hebben. Ook wordt in 2018 een sportieve vierkamp georganiseerd waar iedereen aan kan deelnemen. De onderdelen zijn schaatsen, fietsen, wandelen en een poldercross.

Tevens is er, mede door de sponsoring van Flynth adviseurs en accountants, een heel nieuwe lijn met clubkleding besteld, deze zal op 13 januari gepresenteerd worden. Een mooi jaar om naar uit te kijken, met hopelijk nog een strenge winter in het vooruitzicht.