Een zwaar verlies voor de C1

Alie van Veen, lid van onze Toerclub is op 22 december overleden, we kijken met een aantal leden nog even terug.

Al sinds de oprichting in 1995, is Alie van Veen lid van de Toerclub Stompwijk. Zij kwam daar met haar grote vriendin Anneke de Jong. Het was een gezellige en vrolijke boel als zij er bij waren. Ze genoot van de ritjes op zondag en zeker als we de kant van Leimuiden en Roelofarendsveen op gingen. Daar was ze geboren en ging ze op school, daar lagen haar roots, ze vond het leuk om daar over te vertellen. Haar laatste rit, op haar nieuwe elektrische fiets, was 30 april naar Waddinxveen en we zullen onze gezellige en sociale C1 vriendin zeker gaan missen.

Annie van Rijn

In de paar jaar dat ik lid ben van de Toerclub heb ik Alie leren kennen als een vrolijke en positieve vrouw. In het bijzonder is mij haar laatste rit met de Toerclub naar Waddinxveen bij gebleven. Alie had net een nieuwe fiets met elektrische trap ondersteuning, wat was ze daar trots op en zei dat ze weer jaren mee kon. Wel moest Alie wennen aan haar nieuwe paardje, zo ging ze nog een beetje langzaam door de bochten en trapte ze niet regelmatig. In het Bentwoud heb ik de hele tijd naast haar gefietst en geholpen, toen niet wetende dat het haar laatste ritje met ons clubje was. Alie we zullen je missen. Ik wens Martin , de kinderen en kleinkinderen veel sterkte toe met het verwerken van dit grote verlies.

Peter Demeijer van de C1

Ik heb Alie leren kennen bij de C1 van de fietsclub. Altijd echt aanwezig, veel te vertellen. Het maakt niet uit naast wie ze fietst als het maar niet te veel voorin is. Bij de koffiestop gezellig bijkletsen. Samengevat gewoon een prettige fietsmaat.

Ria van der Hoeven

Ik heb haar een brief geschreven omdat ik vind dat mensen hier levend meer aan hebben dan na hun overlijden.. Hierin heb ik aangegeven dat ik levenslust bewonder en hoe kan het dat dit zo snel van haar is afgepakt. Ze had begin dit jaar nog zoveel leuke plannen met het feest voor Martien, de uitjes met de kinderen, een heerlijke vakantie in het vooruitzicht. Veel ideeën voor straks als Martien met pensioen gaat. Een nieuwe fiets om vele kilometers mee te maken. Op de voorste rij met aerobics om in goede vorm te blijven en actief bij VrouwActief waar ze jaren het voortouw heeft genomen. Zo kon het zijn dat ik op zondag met haar fietste, op dinsdag bij VrouwActief tegen kwam om op woensdag te gaan sporten. Klein dorp en actieve mensen.

En dan begint er iets niet te kloppen. Eerst denk je nog: wat gek, maar je gaat dit steeds vaker denken en je lijf laat je stukje bij beetje in de steek. Eerst zijn er nog hoge verwachtingen want aan haar inzet en levenslust zal het niet liggen. Hoe hard ze ook vecht, haar lijf laat haar in de steek en dat is nauwelijks te behappen. Hoe kan dat nou! Dromen vervliegen.

Ik kan terugkijken naar een spontaan mens, altijd in voor gezelligheid, samen met haar warme gezin. Ze werkte hard en genoot hiervan. Ik kan haar samen met Martien uittekenen op zomerse dagen voor het huis, hond netjes voor de brug. Haar levenslust werd abrupt afgebroken. We zullen nog vaak op onze zondagen over haar praten en namijmeren.

Dan kregen we op 3 januari ook nog het bericht dat Wimke, de partner van Jan v.d. Vegt is overleden. Wimke is ook nog maar 62 jaar. Ze is in oktober ziek geworden en in januari was er al geen hoop meer! Droeve dagen voor onze club. Onze deelneming gaat uit naar Martien en Jan en hun naasten.

Petra Oliehoek- van Es