VrouwActief december

De klanken van de Ierse muziek klonken ons al tegemoet bij binnenkomst in de Brasserie van de Bles. Voor de leden was het geheim gebleven wat het thema was op deze avond, dus de verrassing was groot toen zij de mooi gedekte tafels zagen. De Bles had in Ierse stijl menukaarten gemaakt en op het toneel stonden de 3 logo’s van de Bles, Blue Monday en VrouwActief in de kleuren van Ierland. Iedereen kreeg een welkomstdrankje en de sfeer zat er al gauw in. We kregen vooraf Ierse aardappelpannenkoek met zalmrillettes, hierna werd begonnen met het verhaal van de arme Ier die op zoek ging naar werk, afgewisseld met melancholieke liedjes, het hoofdmenu was Irish stew van rundvlees, het verhaal werd vervolgd en na 21 jaar en heel veel werken kwam de arme man eindelijk thuis en tot hun geluk bleek de cake geen cake te zijn, maar een schat. Zo eindigde het verhaal positief en dat merkten we ook aan de muziek, die werd steeds vrolijker. Het menu werd afgesloten met Irish whisky cake en koffie-ijs en op het liedje van Kees na waren het nu allemaal vrolijke Ierse liedjes waarbij wij ook nog konden meezingen en meeklappen. Blue Monday bedankt voor jullie inbreng, we hebben genoten en het is zeker een aanrader om nog eens op te treden in de Bles. Chef Trevor kan zo in Ierland aan de slag, het eten was voortreffelijk en ook het verdere team bedankt voor jullie inzet! Na een afsluitend woordje van voorzitster El ging iedereen rond half elf glibberend naar huis.

Alle leden, ook diegenen die er door omstandigheden niet bij konden zijn, willen wij fijne Kerstdagen wensen en heel veel gelukkige, mooie, zonnige, maar vooral actieve momenten in 2018.

We beginnen op 9 januari met de tweede helft van dit seizoen en dan komt heel passend Femmy ten Cate vertellen over haar boek, Reset jezelf. Januari is een goede tijd om eens terug te kijken en om een frisse start te maken. Hopelijk zien wij jullie deze avond, weer gewoon om 20.00 uur in de Bles.

Namens Bestuur VrouwActief,

Ria Luiten

Deze prachtige foto’s: (hebben wij geleend) van Faceboek van de Bles, met dank, red.