Stompwijkse Popquiz zeer geslaagd

Afgelopen zaterdag was er weer een Stompwijkse Popquiz in het café van Ruud en José. Vanaf half 8 stroomde de Gouden Leeuw langzaam vol met teams en om 20.25 stond de teller op 7 teams. Eén van deze teams was samengesteld uit 2 teams van vaste popquizers en de andere teams waren deze keer allemaal nieuw.

Na een korte uitleg werd er begonnen aan de eerste ronde met daarin de onderdelen ‘Say hello to heaven’ met akoestische covers door Chris Cornell waarbij de originele artiest en titel geraden moesten worden, ‘De openingszin’ waarbij de eerste zin van een nummer op het scherm vertoond werd en ‘Wat er ook gebeurt (altijd blijven lachen)’ waarin er lachjes uit nummers voorbijkwamen, die herkend moesten worden. Dat deze eerste ronde pittig was bleek wel uit de stand, waarbij Kabouter Prikprak en de Common Limits gezamenlijk aan de leiding gingen met 34 van de in de eerste ronde te behalen 62 punten. Ook de strijd om de 3e plek was nog heel spannend met 3 teams met slechts 1 punt verschil.

In de 2e ronde werd er via de google translate ronde ‘All you need is love’, de Cryptohits en de Ranzendsnelle ronde een klein gat van 4 punten geslagen door Kabouter Prikprak en wist Lomp Bizkit een kleine voorsprong van 6 punten te nemen in de strijd om de 3e plek.

De beslissing moest dus vallen in de laatste ronde, met daarin ‘De juiste saus’ een reverse ronde met daarin allemaal songs die geproduceerd waren door Stock, Aitken & Waterman, ‘Da’s Logo’s’ waarin bandlogo’s herkend moesten worden en ‘De laatste adem’ met daarin de laatste 15 seconden van nummers van afgelopen jaar overleden artiesten. In deze ronde werd het verschil gemaakt, wat de volgende einduitslag opleverde:

Kabouter Prikprak (127 punten), Common Limits (97 punten), Lomp Bizkit (79 punten), Godinnen (74 punten), De Vikke Dentjes (57 punten) en De Trollen (53 punten).

Na de quiz werd er natuurlijk nog even gezellig nagepraat. Hier bleek dat de nieuwe teams het zeer naar hun zin hadden gehad en zeker vaker terug gaan komen, dus dat kan de volgende keer (medio mei) een heel vol café worden.

Arjen van Steen