Marathon schaatsen

Afgelopen zaterdag werd op de Vechtse Banen in Utrecht de 4e wedstrijd om de KPN cup verreden. De mannen van ploegleider Joost Juffermans mochten om 17.45 van start. Het werd een bijzonder aantrekkelijke wedstrijd met een gemiddeld hoog tempo en vele demarrages. Uiteindelijk werd het een massasprint. In de eindfase deed Mark van de Hulst, een pupil van Juffermans, nog een moedige poging om te ontsnappen, maar hij werd twee ronden voor de streep teruggepakt. Hierdoor kwam Kees Heemskerk uit Warmond, ook een trainingspupil van J. Juffermans in de goede positie en kwam zijn 1500 meter snelheid goed van pas in de laatste meters. Hij won voor Jordy van Workum en Leander van der Geest. Bij de dames wisten 14 rijdsters een ronde voor te pakken. In de finale brak de groep van 14 door het geweld van de toppers. Janneke Ensing, ook een getalenteerd wielrenster, won de sprint voor Lisa van der Geest en Imke Verwerda. Tjlde Bennis reed weer wat beter en finishte als 43e. Bij de topdivisie gingen 16 rijders een ronde voor. In de spectaculaire eindfase was Garry Hekman de snelste voor Evert Hoolwerf en Sjoerd den Hertog. Christiaan Hoekstra is weer goed in orde en kwam als 24e over de streep.

De volgende wedstrijd is a.s. zaterdag de 18e de Jan van der Hoorn Marathon op de Kennermer IJsbaan in Haarlem. Start beloften om 17.45 uur, dames 19.15 en Topdivisie om 20.30 uur.

Zaterdag 16 december op de Uithof in Den Haag.