Een prachtige dag, maar …

Zaterdag 4 november hebben we de diesviering van de Historische Vereniging Oud Leiden in de Hooglandse kerk mogen meemaken. We kregen een prachtige lezing van burgemeester Lenferink over de ontwikkeling van de verschillende identiteiten van de stad Leiden. Hoe mooi ook, daar waren we niet voor gekomen.

Wij zaten natuurlijk te wachten op de bekendmaking van de winnaar van de wetenschapsprijs. Het boek de Stompwijkse Knip, Akkerlust en haar buurtgenoten heeft niet de eerste prijs behaald. Deze eer was weggelegd voor het proefschrift van Esther Mourits: Een kamer gevuld met de mooiste boeken. In haar proefschrift beschrijft zij de prachtige bibliotheek van de geleerde Thysius die aan het Rapenburg woonde. Wij feliciteren haar vanaf deze plaats met deze eervolle toekenning.

Ook al hebben wij de prijs niet gewonnen, wij hebben ons kunnen meten met de beste publicaties op wetenschappelijk niveau, die de afgelopen vijf jaren over de stad Leiden en haar regio zijn verschenen. Dit stemt ons met grote tevredenheid. Iedereen die aan het boek heeft bijgedragen in de vorm van een foto, een verhaal of een stukje familiegeschiedenis, het straalt ook op jullie af. Stompwijk is weer heel positief in het nieuws geweest.

Frans Jansen,

namens Peter en Coby van Boheemen en Peter van Boheemen

Onderschrift foto:

De vier direct betrokkenen met de gedenktegel tijdens de diesviering in de Hooglandse kerk