Toerclub Stompwijk

De C1-groep,

Officieel is het fietsseizoen afgelopen, maar wij vonden het leuk om nog een verrassingstocht te gaan fietsen. Meestal is dat een tocht die verregend is of een andere favoriete bestemming. Zover we ons konden herinneren zijn de ritten op zondag allemaal door gegaan. De koffietent die ik nu in gedachte had, was me door iemand ingefluisterd. We moesten er wel een eind omheen, want hemelsbreed was het nog geen 10 km. bij Stompwijk vandaan. Via het Hellepad reed de groep van 10, naar de tunnel onder de A4 en het Vogelhoff pad, misschien niet zo handig, door de schapen en ander vee lag het pad vol met poep en vlogen de ‘dropjes’ je om de oren! Jeetje, net mijn fiets schoongemaakt! Via Voorschoten naar Wassenaar en dan de bordjes opzoeken van de Landgoederenroute. Wat een mooi stukje Wassenaar is dat toch!

Dan door de tunnel naar de Horsten, nee we gaan geen koffie drinken bij Koning Willem-Alexander! Langs het spoor naar het ziekenhuis en dan nog Leidschenhage langs, wat zijn er toch veel winkels gesloopt! Bij de sluizen aangekomen stopten we voor de koffie bij restaurant “De Oude Melkkan” (DOM). Iedereen was verbaasd over de prijzen die zondags van 10.00 tot 12.00 gelden. €1,- voor de koffie en €1,- voor de appeltaart!! Waar vind je dat nog tegenwoordig. We konden net aan buiten zitten, het was toch iets meer gaan waaien. Het was heerlijk om daar te zitten, koffie was goed en de appeltaart voortreffelijk, lekker warm en krokant, leek net uit de oven! Voor de terugweg naar Leidschenveen en naar de Zoetermeerse Rijweg. Daar de roestbrug over en verder door het Westerpark naar de Bowling en de oude Voorweg helemaal rechtdoor. De Dorpsstraat is nog rustig en kunnen we blijven fietsen. Op de Zegwaardseweg vroeg Peter of we door hun straat zouden kunnen gaan en zogezegd werden Peter en Marja voor de deur afgezet! Jan was ook bijna thuis. Bij het Geertje haakten wij en Ria af en met bijna 50 km. kwamen wij even na 12.00 uur thuis en sloten we deze leuke rit af. Dit was dus ook weer het laatste stukje van dit jaar. We zien vast nog veel leden op de afsluitavond a.s. vrijdag.

Annie van Rijn

Ik maak direct van de gelegenheid gebruik, om onze captains Annie en Aad, te bedanken voor een heel seizoen mooie paadjes, verrassende tochten, veilige routes en vooral ontzettend veel gezelligheid!!!

Namens de hele C1: hartstikke bedankt!!!

Trees van Velzen