Badgasten op dreef bij NK estafette in Eindhoven

Vorige week reisden Bart Pardon en Jelsie van Ruijven met hun clubgenoten uit Zoetermeer naar Eindhoven voor het Nederlands estafette kampioenschap. Er werd tijdens vier verschillende zwemnummers gestreden tegen de beste clubs van Nederland. Er is pas weer één maand getraind na de ontspannen zomervakantie. Dus dan is het lastig om zo vroeg in het seizoen de PR’s al aan te scherpen. Maar zowel Bart als Jelsie konden hun team helpen door harder te zwemmen dan ze ooit gedaan hadden.

Jelsie zwom in de categorie van een jaar ouder. Maar ze wist zich knap staande te houden. En werd met haar team uiteindelijk 17de.

Bart heeft een paar goede clubgenoten die erg aan elkaar gewaagd zijn op de verschillende zwemnummers. Dit resulteerde in spannende en mooie races tussen de verschillende verenigingen. Daarnaast is Bart ook een keer per week meer gaan trainen en dat wierp nu al zijn vruchten af. Met een 3e, 4e, 2e en 3e plaats op de verschillende nummers werd het team van Bart uiteindelijk derde van Nederland. En mocht daarmee de bronzen medaille in ontvangst nemen.

Foto: Bart 1ste van links

De komende maanden staan in het teken van het behalen van limieten voor het NK korte baan (25 meter bad) in december. Bart en Jelsie moeten dus nog stevig aan de slag en hopen over een paar maanden weer op een NK te mogen verschijnen.

Ilona van Ruijven