Toerclub Stompwijk

Afgelopen zondag stond de laatste clubrit van de toerkalender alweer op het programma. Die ging voor alle groepen naar Theetuin ’t Woutje bij Hazerswoude. Zeker voor de A en B is dit wel een beetje dichtbij, maar de captains wisten er nog een aardige slinger aan te geven. Dankzij het mooie weer stonden zo’n 54 fietsers om half 9 klaar bij de sporthal.

Ik had weer het genoegen om deze laatste rit van de toerkalender de mannen naar “theetuin ’t Woutje” te loodsen. Net als vorig jaar deed onze captain mee aan de monstertijdrit.(138 km!) Ook ditmaal had hij gezelschap van 2 andere fanatieke tijdrijders van de A1. (verslag hiervan volgt wellicht later) Met schitterend voorspeld fietsweer gingen wij met 9 man op pad. Omdat de koffiestop zo dichtbij was kon ik mooi wat improviseren. We zijn echt alle richtingen uitgereden. Steeds dacht ik van: oh ja die kant kunnen we ook nog wel even op! We waren dan ook echt aan een bakkie toe na ruim 80 km. De jongedame van ’t Woutje stond ons al op te wachten met de taartjes. De terugweg hebben we maar niet al te veel meer omgereden.

Toch hadden we allen zo’n 120 km. bij thuiskomst…

Gr. Ronald

De C1

Wat een schitterende fietsdag!! Nadat de mist na een half uur opgetrokken was en de zon verscheen, genoten we al fietsend van al het moois wat we tegenkwamen. Met onze groep van 8 reden wij met een omweg naar “Theetuin `t Woutje” in het Rietveld in Hazerswoude-dorp, waar alle 54 leden deze laatste rit van het seizoen naar toe zouden gaan. Bij Leiden namen we het nieuwe fietspad van de Kanaalweg die door de nieuwe spooronderdoorgang voert. Na 1,5 jaar werken is er nu een prachtige tunnel geopend. Bij Leiderdorp de Ruigekade en het smalle pad van de Mattenkade met zijn mooie natuur. Bij Alphen de Maximabrug nog maar eens genomen en via de Compierekade naar de koffietent. Mooi om 10.00 uur, tegelijk met de groep van Fried, kwamen we aan. Hoewel de tafels en stoelen voor ons klaargezet waren in een overdekte ruimte, werden toch ook de tafels buiten, op ons verzoek, even drooggemaakt. De koffie kwam al gauw en na een opmerking van de eigenares over de meegebrachte etenswaren, wat niet de bedoeling was, genoten enkelen ook van de peren en wortelnotengebakjes. Het is even heerlijk zitten in deze bijzondere tuin met aparte hoekjes en speelgelegenheid voor kinderen. Leo (van de B) kon het niet laten om even de trampoline uit te proberen. Uiteindelijk schuilt er altijd wel iets van een kind in ons! Voor de terug route naar Boskoop en daar het pad door het Bentwoud. Wat een mooi stukje is dat toch geworden, je kijkt je ogen uit. We spotten ook roofvogels die loeren op een prooi, al zittend op de vele “uitkijkpalen” die daar geplaatst zijn. We zien ook dat er nu al 6 nieuwe elektriciteitsmasten geplaatst zijn die de oude moeten vervangen. Via Zoetermeer naar Zoeterwoude is nog maar een klein stukje en om ong. 12.00u zijn we weer thuis na 50 km. en genieten nog even na.

Annie van Rijn

Ook de C1 fietst zondag nog een route (een verrassingstocht) van ong. 50 km. Let op: vertrek om 9.00 uur

De C2 vertrok met 6 fietsers voor de laatste rit van de toerkalender naar Het Rietveld. Om de 50 km vol te krijgen moesten we wel ’n ommetje maken. De captain koos voor het Bentwoud en Waddinxveen. Langs de Gouwe naar Boskoop en toen richting Het Rietveld waar de C1 groep stil stond. Ik dacht nog: ’n drinkpauze zo dichtbij het koffieadres? Met beide groepen fietsten we het laatste stukje en kwamen even na 10.00 uur bij Theetuin ‘t Woutje aan. Wij hadden toen 27,5 km vanaf de start op de teller staan. De koffie werd gelijk ingeschonken. Als je dan nog op het toilet zit, kan het alvast afkoelen?!? Het tweede bakje was voor mij ook lauw, dus toen ben ik even een heet bakkie koffie gaan halen. Ik zei tegen die twee dames: soep, koffie en mannen ….. die moeten heet zijn!! Gezellig met alle groepen bij de koffie op de laatste fietsdag, dat is de wens van de Toerclub. Maar de A groepen waren er nog niet toen wij al weer terug gingen. Al snel kwamen we twee groepen tegen, die na dik twee uur fietsen bij de koffie aan kwamen. Wij fietsten door de polder naar de Rijndijk en bij Heineken gingen we langs het spoor en parallel van de N11 richting Cronesteijn. We wilden op de hoogte van Emmaus de Hel indraaien, maar gingen linksomkeer terug, omdat zojuist de hardlopers van de Zoeterwoude IJsclub richting De Hel liepen. In het Oosteinde bij het bruggetje kwamen de eerste lopers het Hellepad af. Gelukkig waren wij de grote meute net voor. De wandelaars hebben wij niet gezien. Vooralsnog een prachtige mooie nazomer dag voor de seizoens-afsluitende fietsochtend. Thuis gekomen klokte ik om 11.45 uur 49 km af!

Groet, Lia

Ook al staan er geen ritten meer op de kalender, we blijven natuurlijk nog wel iedere zondag een tocht rijden. Vanaf 1 oktober is het vertrek om 9.00u en wordt de bestemming bij de start bepaald. Hopelijk blijft het nog lang goed fietsweer en kunnen we met een flinke groep de winter in. Je bent van harte welkom!

Denken jullie ook om de aanmelding voor de slotavond in De Bles op 6 oktober! Aanmelden kan t/m vrijdag 29 september.

Aan het einde van het fietsseizoen gaat ook weer ons mooie clubblad gemaakt worden. Dat kan alleen in samenwerking met jullie allemaal! Lever je fietservaring(en) met/zonder foto’s in bij de redactie: clubblad@toerclubstompwijk.nl