Toerclub Stompwijk

Hoe raar kan het lopen. Zaterdag en maandag spoel je bijna weg, zoveel regen valt er en op zondag zitten we op de fiets en drinken koffie op het terras van Restaurant Bergsche Plas in Bergschenhoek! Nu stonden er 55 klaar om ook van het goede weer te genieten. Alle groepen gaan naar deze koffietent, alleen de groep van Fried(5) ging wegens tijdgebrek naar Het Zeeltje.

De A1 was weer goed vertegenwoordigd met 12 man. Omdat het Bergse Bos voor ons nogal dichtbij ligt reden we eerst maar eens naar Zoeterwoude en langs de Vliet naar Delft. Ondanks de vele regen was de weg op de meeste plaatsen al weer aardig opgedroogd, maar soms moest je wel flinke plassen zien te ontwijken. Langs de A13 stroomde het water nog steeds over de parallelweg en dat leverde achter in de groep veel commentaar op over de rondvliegende spetters. Ook onder de bomen was het vaak nog nat, zoals bij ons rondje om Zestienhoven heen en in het Bergse Bos. De fietspaden lagen ook nog eens vol met het vele blad dat het herfstige weer van de afgelopen week niet overleefd had. Dat was dus goed opletten af en toe. Ondanks dat het ‘s ochtends nog best fris was, was het op het terras aan de plas prima te doen. Uit de wind en in de zon zaten we daar heerlijk. Op de terugweg reden we nog even naar het einde van de Rotte en via Nieuwerkerk en Waddinxveen richting huis. Even dachten ze bij de McDrive in Moordrecht dat ze een drukke ochtend zouden krijgen. De kopman reed al bijna het terrein op, maar net op tijd bedachten we ons en reden er met een boogje omheen. Na ruim 90km waren we even na 12u weer terug in Stompwijk.

Arno van Rijn

Jan van der Vegt had niet zoveel gefietst de laatste tijd, die sloot weer bij onze C1 aan. Met zijn 10en gaan we op weg naar Zoetermeer en het fietspad door het Bentwoud. We hadden wat glas op de weg kunnen ontwijken, toen Peter lek riep. Later bleek dat er een doorn in zat. Met wat hulptroepen zat er zo een andere band in en konden we verder. Naar Moerkapelle, waar vele dorpsbewoners op weg waren naar de kerk. Bij Zevenhuizen kozen we voor de Molenweg die uitkomt langs de Rotte. Die volgen we dan, en nemen ook nog het mooie pad dwars door natuur en roeibanen, naar een brug even voorbij Oud Verlaat. Dan is het nog maar een klein stukje naar de koffieplek, middenin het bossengebied. De B zit al aan de koffie en heel vlot hebben wij het ook voor ons staan. Wel verrast waren we door de likeurtjes met slagroom die we erbij kregen, dat waren we even vergeten! Voor de terugweg kozen we het zelfde stukje als de A1 en reden Aad en Jan achter ze aan, maar daar staken we even een stokje voor. Die reden nog via Rotterdam naar de overkant, waar wij ze later zagen rijden. Wij volgen nu ook weer de Rotte tot Moerkapelle en wilden bij Kruisweg linksaf om het fietspad langs het spoor te nemen. Maar de weg en tunnel waren afgesloten dus toch maar weer naar het tunneltje en de Hoefweg naar Zoetermeer. Daar haakte de een na de ander af en wij weer bij Het Geertje. Bij thuiskomst, even na 12.00 uur stond er 55 km. op de teller. We hebben er weer een hele fijne fietsrit opzitten.

Annie van Rijn

Aanstaande zondag is alweer de laatste clubrit van de toerkalender. Alle groepen gaan dan naar Theetuin ’t Woutje in het Rietveld bij Hazerswoude. Vertrek is dus ook voor de laatste keer om 8.30u.

Ook al eindigt de toerkalender na september, we blijven natuurlijk nog wel iedere zondag een tocht rijden. Vanaf 1 oktober is het vertrek dan om 9.00u en wordt de bestemming bij de start aan het Klaverblad bepaald. Hopelijk blijft het nog lang goed fietsweer en kunnen we met een flinke groep de winter in. Je bent van harte welkom!

We naderen weer het einde van het fietsseizoen, dus gaat ons mooie Clubblad weer gemaakt worden. Dat kan alleen in samenwerking met jullie allemaal! Lever je fietservaring(en) met/zonder foto’s in bij de redactie: clubblad@toerclubstompwijk.nl

Denken jullie ook om de aanmelding voor de slotavond op 6 oktober!