CDA: “Wethouder, regel afvalinzameling beter!”


Het regent klachten van inwoners in Leidschendam-Voorburg over de verandering van afvalinzameling van 1x per week naar 1 x per 2 weken. Het CDA heeft gewaarschuwd voor dit beleid van wethouders Kist (GroenLinks) en Bremer (GBLV) en ziet nu dat het rampzalig uitpakt. 
”De gemeente heeft gekozen voor een afvalinzamelsysteem waarbij inwoners zelf hun afval meer vooraf gaan scheiden,” aldus CDA-raadslid Hans Geurts. “Dat werkt alleen als er genoeg afval brengvoorzieningen in de buurt zijn om goed te kunnen scheiden. Nu wordt op stel en sprong in de hele gemeente nog maar 1x per 2 weken opgehaald, terwijl alleen in Voorburg-Midden begonnen is met het plaatsen van afvalcontainers.”
Het CDA vindt dit een ondoordacht besluit, juist nu de wethouders draagvlak moeten creëren voor het nieuwe inzamelen. “Inwoners zijn massaal ontevreden gezien alle reacties die wij krijgen. ” aldus Geurts. “Het nieuwe inzamelen beoogt beter te zijn voor het milieu, met gelijkblijvende service en lagere kosten. Nu zien we juist dat de service vermindert en de kosten gelijk blijven. Dat moet dus anders.”

Het CDA roept de wethouders op om afval weer 1x per week op te halen, zolang er nog geen goede voorzieningen in de wijk zijn. Dit is ook zo afgesproken met de gemeenteraad.

Uw mening geven?

Het CDA wil graag weten wat uw mening is over dit onderwerp. Vul daarom onze online afvalenquête in. Al meer dan 600 inwoners gingen u voor!
https://nl.research.net/r/AfvalLV