VVD opent meldpunt over afvalbeleid

De VVD Leidschendam-Voorburg heeft een meldpunt geopend over het nieuwe afvalbeleid. Heeft ook u een volle container die niet opgehaald wordt, wordt er in uw straat afval gedumpt omdat Avalex niet langskomt of heeft u andere klachten of suggesties met betrekking tot het nieuwe afvalbeleid? Meldt dit dan via afval@thuisinleidschendamvoorburg.nl

Vanaf deze maand wordt het afval nog maar één keer in de twee weken opgehaald, terwijl de afvalstoffenheffing onveranderd hoog blijft. Het GFT-afval wordt nog maar één maal per maand opgehaald. Als enige partij in de gemeenteraad heeft de VVD tegen dit nieuwe beleid gestemd. Astrid van Eekelen: ‘Vandaag is de eerste dag van het nieuwe beleid. De gemeente staat vol met onopgehaalde containers. Bij bewoners heerst verwarring. De kliko’s zijn vol, maar de vuilniswagen komt pas over een week. Ondergrondse containers zijn nog niet per wijk ingepast. Blijkbaar zijn de gemeente en Avalex tekortgeschoten in de communicatie. Halve service voor hetzelfde geld. Dit moet echt anders.’

De VVD pleit ervoor dat het afval gewoon weer 1 keer per week wordt opgehaald. Het nieuwe beleid zorgt voor veel problemen. De komende periode worden alle klachten verzameld en aan het college aangeboden.