Jeugd wint boerengolftoernooi

Het jaarlijkse boerengolftoernooi voor het Buurtschap Drie Molens mocht zich verheugen op een grote opkomst en schitterend weer.

Het was aanvankelijk de bedoeling op zaterdag te spelen maar de weersverwachting gaf nogal wat buien aan, die achteraf gezien niet kwamen, dus kregen alle buurtbewoners een mailtje dat de wedstrijd naar de zondag werd verplaatst. De boerengolfwedstrijd waarbij, met een houten stok waaraan een klomp is vastgemaakt een tennisbal in de negen holes in het weiland bij de familie Kaan moet worden geslagen, is niet alleen een sportief treffen maar vooral ook een leuk sociaal gebeuren. Onder genot van hapjes en drankjes worden de laatste nieuwtjes uitgewisseld. Jammer is het dat een aantal buurtbewoners niet komen opdagen en niet de moeite nemen om, zoals gevraagd, even af te zeggen zodat de catering wat overvloedig was.

Ging de wisselbeker vorig jaar naar een van de oudere bewoners, Fokko Kolman, nu was de jeugd aan de beurt . Mikka Hoellin (14) won met overtuiging wat natuurlijk mede te danken is aan zijn ervaring als hockeyspeler.

Voor de “oudjes “ bleef de prijs in de buurt: Jan Berhard Kennemans ging met de fles wijn terug naar zijn molen.

Richard Kaan