Toerclub Stompwijk

Na een regenachtige nacht stonden afgelopen zondag weer een dikke 55 fietsers klaar voor een zonnige rit naar diverse bestemmingen. Voor de A was dat het relatief verre Vinkeveen. De B ging naar Reeuwijk en de C naar de Rottemeren.

De A1 vertrok deze keer met 13 man en misschien had dat een voorteken moeten zijn. Het begin ging nog goed via Koudekerk en Woubrugge, maar bij Langeraar schrokken de koprijders van een hoop herrie achter hun. Toen we omkeken zagen we 2 van ons op het asfalt liggen. Eén bleek bij een bruggetje de controle over zijn stuur verloren en de ander kon hem niet ontwijken. Gelukkig stonden ze snel weer op, maar ze hadden best wat schaafwonden op arm en been en ook hun fietsen waren niet ongeschonden gebleven. Zoiets gebeurt bij ons maar zelden en dat is maar goed ook. Nadat we van de schrik bekomen waren, zijn ze samen naar huis gefietst en hebben wij onze route maar vervolgd. Hopelijk herstellen de mannen (en hun fietsen) voorspoedig. Onze route ging langs de Kromme Mijdrecht en de Waver naar de Vinkeveense Plassen. Een schitterende en rustige route op de zondagmorgen. Onderweg kwamen we de A2 (10 man) en de A3 (14) een paar keer tegen en bij de koffiestop natuurlijk weer. Bij De Schans moesten we veel geduld hebben voor de koffie en zeker de appelpunten geserveerd werden, dus na 1 bakkie zijn we maar weer opgestapt. De terugweg was ook weer mooi via o.a. een fietsbruggetje bij De Hoef, maar je kon merken dat het drukker werd. Hoewel je soms mensen tegenkomt met een kort lontje of totale onoplettendheid blijken er gelukkig ook nog medeweggebruikers die je wel vriendelijk benaderen. Met een groet terug passeren we ze dan en vervolgen onze weg. Uiteindelijk werd het een rit van dik 110km en waren we pas om 1u terug in Stompwijk, maar de route was het zeker waard.

Arno van Rijn

Verslag C1

Met 4 harten vrouwen en troef Boer (Wim Oof) gingen we zondag op de pedalen. De captains nog met vakantie, maar met gemak konden wij de Rottemeren vinden. Voor het eerst in mijn fiets carrière zijn we over de Middelweg gegaan, dwars door Zoetermeer om de aansluiting te vinden richting Zevenhuizen. De C2 volgde ons op de voet, maar vlak bij het meer pakten we de bovenrand met een geweldig uitzicht over de polders aldaar en de C2 de weg onder de dijk. Schoppenboer rijdt met hen mee, zodat we in even aantallen rijden (4 om 8). We pakken een drinkpauze om wat meer ruimte te creëren, die levert wel weer opmerkingen van tegenliggers op zoals; Kom op meiden, tandje erbij!

Wat een rust en ruimte en we treffen allen sportieve mensen al wandelend, rennend achter de kinderwagen, op de fiets of met skeelers. Allemaal in beweging. Eenmaal daar is de weg makkelijk, we blijven het water volgen waar natuurlijk allerlei activiteiten zichtbaar zijn. We spotten roofvogels en de huis- keuken- en tuinmussen, meeuwen, ganzen en aalscholvers die met hun vleugels wijd open staan de drogen. Wat een leuke huizen staan er hier langs het water, mooi onderhouden tuinen. Aan de overkant lonkt een koffietent, maar daar moeten we eerst nog wat meters voor maken. Ook zien we hier de C2 over de fietspaden scheuren en we zwaaien naar elkaar. Bij Ter Bregge maken we de bocht links omkeert en kunnen langs hetzelfde water weer terug. Zeilbootjes liggen verankerd, roeiboten zoeven door het water en wij genieten wat af. Klokslag 10 uur staan we voor een oud bruin café, de tafels zijn gedroogd en wij kunnen plaatsnemen. Ook hier melden zich allerlei sportieve mensen die een bakkie verdiend hebben. We genieten van de zon, rust en ruimte en hijsen met enige tegenzin ons weer op de fiets. Water, molens, luchten en groen wat wil je nog meer op de zondagochtend. Via Moerkapelle en de buitengebeden van Zoetermeer bereiken we de Stompwijkse polders en zijn we om 12.00 uur thuis en een prachtige 50 km. Op de teller. Hoera volgende week hebben we weer begeleiding!

Petra

Met 7 fietsers vertrok de C2 op deze mooie zomerdag voor een koffiestop bij De Roerdomp in Zevenhuizen. In Zoetermeer slokten wij een fietser van de C1 op. Via het Kangeroepad en langs het spoor naar de Rotte Meren. Wij fietsten tot hier met gepaste afstand achter de C1. Hier splitsten onze wegen voor even, want bij Meer en Bos reden beide C groepen weer achter elkaar. Toch is de C1 achterop geraakt en onze gastrijder bleef de volledige rit dus bij ons fietsen. We reden tot aan Rotterdam, waar we van de Rechter Rottekade naar de Linker Rottekade wisselden. Al gauw konden wij over de Rotte heen naar de C1 zwaaien. Even na 10.00 uur kwamen we met 31,5 km bij de Roerdomp aan en hebben heerlijk van de koffie en de verschillende lekkernijen genoten. Toen wij vertrokken was de C1 nog niet gesignaleerd. We vervolgden onze route richting Moerkapelle en fietsten door de polder naar het Bentwoud en via de Slootweg en door de Bovenmeer klokten wij precies om 12.00 uur thuis af met 55 km op de teller. De zondag kon zijn vervolg krijgen met alle leuke festiviteiten en vooral de finale van het vrouwenvoetbal in het vooruitzicht. Hulde aan de Nederlandse Leeuwinnen: Europees Kampioen 2017!!

Voor de liefhebbers, die volgende week ’n paar dagen willen fietsen is de Rabobank Fiets 4-Daagse van Zoetermeer een aanrader. Deze wordt gehouden van dinsdag 15 tot en met vrijdag 18 augustus. Er zijn twee afstanden, namelijk 30 en 60 km. Dagelijks is de start van 10.00 tot 12.00 uur. Het adres van de start en finish is bij het clubgebouw van Toervereniging Zoetermeer ’77, Buytenparklaan 9b, 2717 AX Zoetermeer. Zie meer info op www.tvzoetermeer77.nl

Je kan natuurlijk ook kiezen voor één of twee dagen. In elk geval veel plezier gewenst.

Groetjes, Lia de Jong-Zwetsloot

Mergellandroute

Aanstaande zaterdag 12 augustus rijden we weer de Mergellandroute. Vanaf hotel Stein/Urmond pikken we de ANWB-fietsroute op van in totaal ongeveer 140km. Er zijn al verschillende aanmeldingen voor deze rit door het prachtige Limburgse landschap, maar we hopen nog op veel meer. Alle deelnemers komen tot nu van buiten Stompwijk, dus geef even bij Arno (06-45488919) door als je mee wilt dan kunnen we kijken wat het handigst is met verzamelen. We vertrekken rond 6.00u en meestal ben je tussen 18.00u en 19.00u weer thuis.

Op zondag staan er ook weer mooie clubritten op de kalender. De A en B gaan dan naar Schoonhoven. De C gaat naar De Zilk. We vertrekken weer om half 9 vanaf het Klaverblad.