NK Gazonmaaien

Ook dit jaar gaat het weer gebeuren. Na het overweldigende succes van 2016 met ±2500 bezoekers, organiseren wij van FvS racingteam dit jaar weer het evenement “NK Gazonmaaierracen Stompwijk”. Met dit jaar een twee keer zo lang circuit dat natuurlijk voor meer snelheid en spektakel zorgt! Ook hebben wij dit jaar een veel grotere tent dan afgelopen jaar en de fantastische party rock coverband R-YO READY!

Naast dit alles zijn er nog meer activiteiten buiten de gazonmaaierrace om en een daarvan is de Fun klasse. Heb jij toevallig nog een vreemd voertuig in de hoek van de schuur staan of vind je het leuk om iets te creëren?

Schrijf je dan in voor de Fun klasse. Dit is een klasse voor vreemde gemotoriseerde voertuigen die wel aan de volgende eisen moet voldoen:

  1. Minimaal twee wielen
  2. Geen scherp uitstekende delen
  3. Stevige constructie
  4. Uitlaat demper verplicht
  5. Goede remmen (worden getest bij het betreden van de baan)
  6. Maximale breedte van 2,5 meter
  7. Extreme rook ontwikkeling niet toegestaan (door middel van diesel in de uitlaat o.i.d.)
  8. Minimale leeftijd is 16 jaar
  9. Veiligheidskleding, dit betreft een goede broek en schoenen
  10. Een helm is verplicht
  11. Let op het bandenprofiel! Voertuig mag de baan niet teveel aantasten, organisatie beslist of het voertuig word toegelaten.
  12. Deelname enkel toegestaan in nuchtere toestand!
  13. Deelname op eigen risico

De Fun klasse is vergelijkbaar met de special klasse die vroeger bij de brommer cross werd gehouden tijdens de Stompwijkse paardendagen. Lijkt dit jou leuk en heb je nog tijd om een geweldig voertuig te bouwen, schrijf je dan snel in op onze website : www.nkgazonmaaierracestompwijk.nl

Dit jaar hebben we ook een kraanbehendigheidswedstrijd:

Ben jij ouder dan 18 jaar en een vakbekwame kraanmachinist of lijkt het jou makkelijk om zo’n prachtige machine te besturen?

Dan is dit echt een activiteit voor jou! Tussen de races door wordt jou behendigheid op de proef gesteld door middel van een kleine opdracht. Degene die aan het einde van de dag de beste tijd of score heeft neergezet wint een prijs. Deelname enkel toegestaan in nuchtere toestand!

Een leuke familiedag is gegarandeerd! Dus zet zondag 27 augustus in uw agenda want dit spektakel wilt u en mag u niet missen!!