Allemaal digitaal!

Het cursusaanbod voor computer, tablet, e-reader en smartphone

Allemaal willen we wegwijs worden en op de hoogte blijven van de digitale samenleving. De Bibliotheeek aan de Vliet en SeniorWeb bieden samen inspiratie, educatie en ondersteuning voor optimaal en veilig gebruik van de digitale wereld.

Het cursusaanbod voor augustus tot en met december is verschenen. Er is veel ruimte voor persoonlijke aandacht en u doet veel digitale kennis op. Er zijn weer cursussen voor starters en gevorderden voor mensen met een Android-telefoon of tablet, een iPhone, iPad, MacBook of Windows-computer. Wilt u in een paar uur op de hoogte worden gebracht van actuele onderwerpen, dan kunt u voor een workshop kiezen.

Nieuw Toegevoegd aan het aanbod van ‘Allemaal digitaal!’:

  • 1 keer per maand, op een vaste dag, een hulp- en informatiemiddag in de bibliotheken in Leidschendam, Rijswijk en Voorburg. Hier kunt u ook terecht met vragen over uw e-reader.
  • Workshop ‘Lenen van e-books met uw e-reader’.
  • Internet en e-mail voor Android- en Apple-apparaten

Wegens succes herhaald

  • Klik & Tik Gratis Online cursus die bestaat uit twee modules: wegwijs met de computer en wegwijs met het internet. Op een computer in de bibliotheek gaat u zelf aan de slag en leert u via filmpjes typen en e-mailen en uw weg vinden op internet. De trainer helpt bij vragen.
  • Hoe werkt de digitale overheid? Gratis leert u in vier lessen wat u allemaal kunt doen met uw DigiD. En hoe u via het internet zaken regelt met uw gemeente, de Belastingdienst en andere overheidsdiensten.

Informatie en aanmelden Op dinsdag 21 augustus (Leidschendam), vrijdag 25 augustus (Rijswijk) en dinsdag 29 augustus (Voorburg) beantwoorden docenten van 14.00 – 16.00 al uw vragen over de komende cursussen en workshops. U kunt u op deze middagen ook direct aanmelden voor de cursus of workshop van uw keuze.

De folder ‘Allemaal digitaal!’ ligt voor u klaar in de bibliotheek. Het complete programma staat ook op www.bibliotheekaandevliet.nl/allemaaldigitaal. Als u via onze website uw toegangskaarten koopt betaalt u met iDEAL.

Korting Voor leden van de bibliotheek, ouderenbond, SeniorWeb en houders van een geldige Ooievaarspas is er een kortingstarief. Alle prijzen van de cursussen zijn inclusief het lesboek. De korting met de Ooievaarspas ( 50% op de niet-leden prijs) geldt alleen bij kaartverkoop aan de balie in de bibliotheek.