Toerclub Stompwijk

Ook afgelopen zondag was er weer volop belangstelling voor de wekelijkse clubrit, ondanks dat het in de nacht nog flink geregend had. Voor de C stond de favoriete rit naar ‘Camping de Wippert’ op het programma. De A en B hadden het vizier op Cruquius gericht. Het was de hele ochtend grijs en klam weer, maar gelukkig wel overal droog.

Bij de A1 stond opnieuw maar 6 man aan het vertrek. We maakten het onszelf niet al te moeilijk en kozen, net als de A2 trouwens, gewoon voor het rondje Haarlemmermeer. Dan kun je overal lekker doorrijden en weet iedereen de weg. Wel maakten wij nog een uitstapje bij Schiphol, waar we langs de westkant en door de Schipholtunnel gingen. Uiteraard wel door de buis voor langzaam verkeer. Via Badhoevedorp kwamen we weer terug langs de Ringvaart. Op het stuk dat volgde hadden we tegenwind en haakten nog 3 jongemannen aan. Ze namen zelfs even de kop over en schroefden het tempo nog wat op. Toen ze opgebrand waren hebben we het laatste stuk tot Cruquius maar weer zelf gedaan. Omdat het nog wat fris was gingen we binnen zitten waar de groep van Jaap al zat. Volgens mij is dit de enige koffietent waar de service zo ver gaat dat je een kabelslot kan lenen om onze fietsen op slot te zetten terwijl je binnen zit. Echt goed geregeld! Het laatste deel van de route moesten we het met 5 man doen, omdat Ronald elders een taartje ging eten. Met de aanwakkerende westenwind was dat nog best pittig, maar na ruim 100km waren we toch weer terug in Stompwijk.

Arno van Rijn

Op naar Camping de Wippert

Zondag 16 juli stond onze meest favoriete tocht op het programma. Deze keer in de aanloop van het Binckbank tour in gezelschap Jacques van Herten van Midvliet TV. Een keer per jaar wijken we van de gebruikelijke koffielocaties af en bezoeken we een privé adres in Roeofarendsveen bij broer Jos en schoonzus Nel van Wil van Es. Om half negen stond de C2 met 6 man en wij met 10 vrouwen en twee mannen aan de start. Onze captains ontbraken en we hebben met Fried afgesproken dat we hen op een afstand van een paar honderd meter zouden volgen. Het zonnetje liet het een beetje afweten. Cameraman Jacques met camera op statief in de hand heeft de groep van meerdere kanten weten te filmen. Hij zoefde ons met het grootste gemak (oké e-bike, maar toch) voorbij, om zich later weer af te laten zakken.

Wat eigenlijk nooit gebeurt, gebeurde vandaag. De achterband van Elly Verhagen was wel erg zacht, nader onderzoek wees uit dat de band uiteindelijk gewoon lek was. Er zat een spijkertje in en ja daar kan geen lekvrije band tegenop.

 

Zwager Peter Demeijer nam het onderzoek en vervanging voor zijn rekening en wij keken met zijn allen toe. Jacques had zich juist, na een flinke demarrage, aan de overkant van de brug in het riet een mooie positie ingenomen. Tot twee keer toe moest hij zijn post verlaten om de acties van Peter te filmen.

We hebben verschrikkelijk gelachen om alle dubbelzinnige opmerkingen. Inmiddels waren we natuurlijk wel de kopploeg uit het oog verloren. Op eigen gelegenheid hebben wij de weg naar de koffie gevonden. Het pontje van Woubrugge naar Roelofarendsveen is altijd een piepklein feestje. Even op het water schommelen met verre uitzichten aan beide kanten over het water. Enigszins verlaat kwamen we bij Jos en Nel v.d.Tang aan, de stoelen klaar, tafels gedekt, de clubvlag gespannen, de koffie bruin, de appeltaart bedekt met een klodder slagroom, het fruit hapklaar gesneden. Wat een warm welkom in die prachtige tuin. Tijdens de koffie was er ruimte en tijd voor diverse interviews en werd onder andere de vraag gesteld of wij bekend zijn met het rijden van de Binck Bank tour. Slechts één persoon wist dat het om een tijdrit ging. Ik lees in deze Dorpsketting dat het om een internationaal wielerevenement der lage landen gaat, voorheen de Eneco tour. Tom Dumoulin en Peter Sagan zijn van de partij, alleen daarom zou je een kijkje willen nemen. Als ik onze groep bekijk schrijven wij niet in voor een teamtijdrit, maar we hebben nog even. Voor de snelle jongens van onze club zeker het overwegen waard.

We sluiten natuurlijk af met de groepsfoto gemaakt door de man van Willy van Veen, die eigenlijk al 45 jaar Schouten heet. De terugweg is wat saai, gelukkig brengt de Weipoort nog enige afwisseling. Verder is het geheel dus vastgelegd voor en door Midvliet TV, kijk op Stompwijk.nl bij filmpjes in de regio of deze dagen naar Ziggo kanaal 41 of via Youtube, Jacques van Herten, daar zit je altijd goed.   Petra

Aanstaande zondag 23 juli is het weer feest in Stompwijk, maar de toerclub rijdt wel gewoon een clubrit. De A en B gaan naar ’s Gravenzande en de C naar De Klip bij Wassenaar. Ook op 30 juli rijden we weer een mooie rit. Voor de A en B staat dan Harmelen op het programma. De C1 gaat naar de Sfeerstal bij Nieuwveen en de C2 naar Weteringbrug. Vertrek van alle ritten is weer om 8.30u vanaf het Klaverblad.