Gezellig samen eten in het Dorpshuis

Vrijdag 14 juli was het weer zover! Gezellig samen eten voor inwoners van Stompwijk die alleen zijn en toch eens gezellig samen willen eten. Om kort te zijn het is weer helemaal gelukt.

Geen water bij de soep!

Het was de laatste keer voor de zomervakantie en daarom was er een menu samengesteld dat klonk als een klok. Hoewel ik gelukkig niet alleen ben wilde ik deze kans niet aan mijn neus voorbij laten gaan en vroeg aan mijn partner, Dorien, of ze ook mee wilde gaan. Die had van de vorige keren de verhalen gehoord en wilde dus graag mee. Wij kwamen om 11.30 uur binnen en de zaal was al bijna vol, dus ik dacht ze zullen wel water bij de soep moeten doen om er voor iedereen een kop uit te kunnen persen.

Voordat er om 12.00 uur werd begonnen met een overheerlijke tomatensoep heb ik even het heugelijke feit onder de aandacht gebracht dat deze 3 dames, Jetty, Anneke en Wea de fantastische prijs hebben ontvangen van het Fonds 1818. Zo’n prijs moet je vieren en daarom hebben wij voor deze 3 kanjers een heerlijk flesje rosé meegenomen zodat ze thuis nog na kunnen genieten van hun inspanningen. Na deze lovende woorden over dit drietal werd de tomatensoep, die niet aangelengd was, opgediend. Toen als klap op de vuurpijl kwamen er stapels pannenkoeken uit de keuken. Er waren pannenkoeken met spek, pannenkoeken met rozijnen en de naturel pannenkoek was ook goed vertegenwoordigd. Ik heb alle 3 de smaken geprobeerd en kan  zeggen dat de smaak meer dan voortreffelijk was.

Mijn buurman, ik noem geen namen, die heeft er wel 7 opgegeten. Daar had hij later enorme spijt van, want toen het dessert opgediend werd, was daar geen plaats meer voor. IJs met slagroom en verse vruchten en een overheerlijke roompudding. Mensen wat een verwennerij. Op de 2e vrijdag in september is er weer ‘gezellig samen eten’ in het Dorpshuis. Ik ben alleen bang dat de grote zaal dan te klein zal zijn. Ik denk dat we hard toe zijn aan een groot Kulturhus.

Noteer vast in uw agenda; vrijdag 8 september ‘gezellig samen eten’.

U kunt zich aanmelden bij Anneke van Bemmelen

071-5804172 of bij Mea Manders 071-5801853.

Willem Overdevest